Türkiye-Özbekistan arasında enerji dönüşümü anlaşması imzalandı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile Özbekistan Enerji Bakanı Curabek Mirzamahmudov, enerji dönüşümünde iş birliğine ilişkin bir protokol imzaladı.

Türkiye-Özbekistan arasında enerji dönüşümü anlaşması imzalandı
Yayınlama: 06.06.2024
4
A+
A-

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’ya resmi bir ziyaret gerçekleştiren Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldi. İki cumhurbaşkanı, görüşmenin ardından Türkiye- Özbekistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi 3. toplantısına başkanlık yaptı.

Toplantı sonrasında anlaşmaların imza törenine geçildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar ile Özbek mevkidaşı Mirzamahmudov arasında “Enerji Dönüşümü Alanında İşbirliği Protokol”ü imza altına alındı.

Protokol kapsamında; yenilenebilir enerji, enerji verimliliği, elektrik, enerji piyasaları, elektrik iletim hatları, enerji depolama, dijitalizasyon ve hidrojen teknolojileri alanlarında ortak projeler belirlenecek ve geliştirilecek.

Protokol, iki ülke arasında enerji dönüşümü ve yenilenebilir enerji başta olmak üzere enerji ilişkilerini geliştirmeyi amaçlıyor. Protokol ile Türkiye ve Özbekistan’ın enerji bağlamındaki ilişkilerinin ileriye taşınması ve iki ülkenin sürdürülebilir ekonomik kalkınmasının desteklenmesi hedefleniyor.

 

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.