Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan arasında Üçlü Mutabakat Metni imzalandı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Gürcistan Savunma Bakanı Irakli Chikovani ve Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov’un katılımıyla Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Üçlü Savunma Bakanları Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı sonrası sonrası Üçlü Mutabakat Metni imzalandı.

Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan arasında Üçlü Mutabakat Metni imzalandı
Yayınlama: 10.09.2024
1
A+
A-

Gürcistan Savunma Bakanı Irakli Chikovani’nin ev sahipliğinde; Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov’un da katılımıyla Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Üçlü Savunma Bakanları Toplantısı gerçekleştirildi.

Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Üçlü Savunma Bakanları Toplantısı sona erdi.

Her üç Bakan’ın başkanlığında gerçekleştirilen görüşme sonrası Üçlü Mutabakat Metni imzalandı.

Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan arasında Üçlü Mutabakat Metni imzalandı

İmza törenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Yaşar Güler, şunları söyledi:

“Türkiye Cumhuriyeti, Azerbaycan ve Gürcistan Savunma Bakanları olarak bugün Batum’da Üçlü Savunma Bakanları 11’inci Toplantısı kapsamında bir araya gelmiş bulunuyoruz. Öncelikle misafirperverliği kapsamında değerli meslektaşım Irakli Chikovani’ye teşekkürlerimi sunuyorum. Bu vesileyle Bakanların şahsında tüm Gürcistanlı ve Azerbaycanlı kardeşlerimize Cumhurbaşkanımızın selam ve sevgilerini de iletiyorum. Bugün burada köklü tarihi ve derin bağları bulunan ülkelerimiz arasındaki iş birliğinin her alanda en üst seviyeye çıkarılmasına yönelik irademizi, kıymetli mevkidaşlarımla beraber bir kez daha teyit ettik. Toplantı esnasında Azerbaycan’ın ve Gürcistan’ın özellikle bağımsızlığı ve toprak bütünlüğüne olan güçlü desteğimizin altını tekrar çizdik.”

Kafkasya'nın tarihi ve stratejik konumu nedeniyle bölgesel ve uluslararası güvenlik için kritik önemde olduğunun altını çizen Bakan Güler, “Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan arasındaki üçlü iş birliği, ülkelerimizin ortak yarar ve beklentilerine hizmet ederken aynı zamanda Kafkasya’nın barış ve istikrarına da büyük katkı sağlamaktadır. Bu nedenle örnek nitelikteki bu yakın ve güçlü iş birliğimizi daha da geliştirme hususundaki irademizi imzaladığımız Üçlü Toplantı Protokolü ile de teyit ettik.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.