Türkan Saylan Gündüz Bakımevi ve Yavuzlar Köprüsü’nün açılışı gerçekleştirildi

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Çukurova İlçesi 100. Yıl Mahallesi’nde yaptığı Türkan Saylan Gündüz Bakımevi ve Seyhan Nehri’nin iki yakasını, Yüreğir ve Seyhan ilçelerini birleştiren Yavuzlar Köprüsü’nün açılışı gerçekleştirildi.

Türkan Saylan Gündüz Bakımevi ve Yavuzlar Köprüsü’nün açılışı gerçekleştirildi
Yayınlama: 28.09.2024
1
A+
A-

Açılışlara Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Mali İşlerden Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, Medyadan Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, siyasiler, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, konuklar ve Adanalılar katıldı.

Adana’nın gurur günlerinden birini yaşadığını söyleyen Başkan Zeydan Karalar şöyle devam etti: “Bir eğitim yuvasının açılışındayız. İlime, bilime ve fenne çok önem veriyoruz. Çünkü büyük önderimiz, değişmez liderimiz Mustafa Kemal Atatürk, 'Eğer bir gün benim görüşlerim ilimle, bilimle ters düşerse, bilimi seçin' demiştir. Dolayısıyla ilimden ve bilimden vazgeçmek ülkenin geleceğinden vazgeçmek demektir. Ve yine Mustafa Kemal Atatürk, ‘Eğitim o denli önemlidir ki; doğru yapılandırdığınızda o ülke aydın, müreffeh, sanayileşmiş, ekonomik olarak güçlenmiş problemsiz bir ülke olur. Eğer eğitimi iyi değerlendiremezseniz, o ülke müstemleke olmaktan kurtulamaz’ der. Ülkemizin en büyük sorunlarından biri, mevcut iktidarın, liyakati sadakate tercih etmesidir. Bugün açtığımız kreşe Türkan Saylan ismini onur ve gurur ile verdik. Çünkü bunu fazlasıyla hak eden bir insandır. Ömrünü kız çocuklarının okumasına adamış ve yüz bine yakın kız çocuğunun eğitim almasını sağlayan bir yaşam sürmüştür. Sadece bununla kalmamış, aynı zamanda bir tıp bilimi insanı olarak, cüzzam hastalığı ile mücadeleye kendisini adamıştır. O yüce insanı saygıyla anıyoruz.”

Adana’yı modern bir şehir haline getirme yolunda emin adımlarla ilerlediklerini kaydeden Başkan Zeydan Karalar, bunu olağanüstü zor şartlarda; pandemiye, depreme ve düşük gelire rağmen gerçekleştirdiklerini anlattı.

Konuşmaların ardından Türkan Saylan Gündüz Bakımevi kurdele kesimi ile hizmete açıldı.

Başkan Zeydan Karalar, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurmayları, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve siyasiler , Türkan Saylan Gündüz Bakımevi açılışının ardından Yavuzlar Köprüsü’nün açılışını da gerçekleştirdi.

Konuşmaların ardından Yavuzlar Köprüsü’nün açılışı yapıldı.  Açılıştan hemen sonra Adanalılar Kıraç konseriyle coştu.

Türkan Saylan Gündüz Bakımevi ve Yavuzlar Köprüsü’nün açılışı gerçekleştirildi

 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.