TÜRK YAPI KİMYASALLARI SEKTÖRÜNE, ALMAN YATIRIMI…

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, yapı kimyasalları sektörünün önde gelen şirketlerinden MBT Teknik Yapı Kimyasalları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin (MBT Tech), Alman Master Builders Solutions ile ATO ev sahipliğinde gerçekleştirdiği iş birliği imza törenine katıldı.

TÜRK YAPI KİMYASALLARI SEKTÖRÜNE, ALMAN YATIRIMI…
Yayınlama: 29.08.2024
0
A+
A-

Türkiye’de yapı kimyasalları alanında üretim yapan Ankara merkezli Aykimtaş Anadolu Yapı Kimyasalları San. Tic. A.Ş. ile İstanbul merkezli Nanotek İnşaat Sanayi ve Yapı Malzemeleri Tic. A.Ş. ortakları tarafından kurulan MBT Teknik Yapı Kimyasalları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin, inşaat sektöründe yenilikçi beton katkı maddeleri ve çözümlerinde tanınmış global lider Alman Master Builders Solutions ile gerçekleştirdiği yatırım iş birliğinin imza töreni ATO Duatepe Salonu’nda yapıldı.

ATO Başkanı aynı zamanda Aykimtaş Yapı Kimyasalları şirket ortaklarından Gürsel Baran imza töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin yapı kimyasalları sektöründe önemli bir üretici ve ihracatçı ülke durumuna geldiğini belirterek, özellikle komşu ülkelerle ihracatını her geçen yıl arttırdığını ifade etti. Baran, “Türkiye, ihracatında yer alan ilk 10 pazara, geçtiğimiz yıl 470,7 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Bu rakam, toplam ihracat pazarının yaklaşık yarısını oluşturuyor. 2023 yılında dünya ihracatındaki düşüşe rağmen ihracatımız yüzde 7,8 artarak, 911 milyon dolara yükseldi. Böylece Türkiye’nin yapı kimyasalları ihracatının dünya pazarları içindeki payı ise yüzde 2,09’dan yüzde 2,28’e çıktı” dedi. Baran, deprem kuşağı üzerinde yer alan Türkiye’nin inşaat sektörüne teknolojik, yenilikçi ve güvenilir ürün ve çözümler sağlamadaki önemine de dikkati çekti.

TÜRK YAPI KİMYASALLARI SEKTÖRÜNE, ALMAN YATIRIMI…

TÜRKİYE İÇİN UMUT VAAT EDEN BİR İŞ BİRLİĞİ

Master Builders Solutions CEO’su Boris Gorella da yaptığı konuşmada, iş birliğinin önemine dikkat çekerek “Sadece şirketlerimiz için değil, aynı zamanda inşaat sektörünün ve Türkiye toplumunun geleceği için de büyük umutlar vaat eden bu ortak girişim anlaşmasını resmi olarak imzalamak üzere değerli ortaklarımıza katılmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

İnşaat sektörünün Türkiye ekonomisinde önemli bir yer tuttuğunu ve inşaat piyasasının geniş fırsatlar sunduğunu ifade eden Gorella, sektörün, büyük ölçüde hükümetin altyapı geliştirme, kentleşme ve konut projelerine odaklanması nedeniyle son birkaç on yılda hızlı bir büyüme kaydettiğini belirtti. Gorella, “Otoyollar, havaalanları, köprüler ve kentsel dönüşüm çalışmaları ile büyük ölçekli altyapı projeleri gibi önemli girişimler sektörü desteklemiştir ve devlet teşvikleri ve kamu-özel sektör ortaklıkları sektördeki fırsatları desteklemeye devam etmektedir. Sürdürülebilirlik ve modern teknolojinin benimsenmesi, modernleşme ve çevre standartlarını karşılama arayışında olan Türkiye’nin inşaat sektöründe de yükselen trendleridir. Türkiye’nin Avrupa ve Asya arasındaki stratejik konumu, ülkeyi uluslararası inşaat firmaları ve projeleri için bir merkez haline getirmiştir. Sektör ayrıca Orta Doğu, Afrika ve Orta Asya’daki projelerde de yer alarak Türk müteahhitlerin küresel erişimini gözler önüne seriyor. MBT Tech Genel Müdürü, Suat Seven liderliğinde işletmenin çok yakında faaliyete geçeceğine ve gelişeceğine inancım tam.” diye konuştu. Gorella, Master Builders Solutions şirketi hakkında da bilgi verdi.

İNŞAAT SEKTÖRÜNDEN HIZLI BÜYÜYOR

Nanotek İnşaat Sanayi ve Yapı Malzemeleri Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Beran Beran da Türkiye’nin, dünyanın en büyük yapı kimyasalları pazarlarından birine sahip olduğunu belirterek, “Yapı kimyasalları sektöründe 1,5 milyar pazar büyüklüğü, 350’den fazla üretici bulunmaktadır. 2023 yılında toplam 911 milyon dolarlık ihracat gerçekleşmiştir. Her geçen yıl inşaat sektöründen daha fazla büyüme sağlayan yapı kimyasalları alanındaki yerel uzmanlığımızı köklü bir geçmişe sahip global liderlerden biri olan Master Builders Solutions ile buluşturmaktan mutluyuz” dedi.

Kaynak: Sanayi Haber Ajansı

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.