Türk Astronot Bilim Misyonu Projesi Araştırma Grupları ODTÜ’de buluştu

Türk Astronot Bilim Misyonu Projesi Araştırma Grupları Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) buluştu.

Türk Astronot Bilim Misyonu Projesi Araştırma Grupları ODTÜ’de buluştu
Yayınlama: 04.06.2024
0
A+
A-

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın da bulunduğu Axiom 3 görev ekibi mürettebatı Michael Lopez-Alegria, Walter Villadei ve Marcus Wandt, uzay ve teknoloji meraklısı gençlerle buluştu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Axiom-3 Uzay Misyonu Mürettebatı Karşılama Töreni öncesinde basın açıklaması yaptı. Türkiye’nin uzay bilimi ve teknolojilerinde iddia sahibi bir ülke olması için çalışmalarını sürdüreceğini anlatan Kacır, önümüzdeki dönemde Türkiye’nin Milli Uzay Programı’ndaki hedeflerin bir bir gerçeğe dönüşmesi için gayret edeceklerini ifade etti. 

Türk Astronot Bilim Misyonu Projesi Araştırma Grupları ODTÜ’de buluştu

Türksat 6A ile birlikte Türkiye’nin haberleşme uydularını yerli ve milli olarak geliştirebilen 11 ülkeden biri olacağını belirten Bakan Kacır, şunları söyledi:

“Türksat 6A bugüne dek Türkiye’de geliştirdiğimiz, ürettiğimiz en yüksek değere sahip teknolojik ürün olmuş oldu. Hedefimiz, daha öte projeleri gerçekleştirmek. Ay misyonunu gerçekleştireceğiz. Türkiye’de geliştirilmiş bir hibrit roket motorunu uzayda ateşleyerek Ay’a erişen bir uzay aracı yapacağız ve bu teknolojik kazanım Türkiye’ye önümüzdeki yıllarda uzay ekonomisinde farklı fırsatlar getiriyor olacak. Türkiye, uyduların yörüngeler arası transferlerini yapan, uzay araçlarını geliştirebilen bir ülke olacak.” 

Türk Astronot Bilim Misyonu Projesi Araştırma Grupları ODTÜ’de buluştu

Türkiye’nin insanlı uzay araştırmalarında başlattığı çalışmaları önümüzdeki dönemde güçlü şekilde devam ettireceğine dikkati çeken Kacır, “Türkiye’nin ikinci astronotu olarak Tuva Cihangir Atasever de seçilmişti. Atasever, ABD’de bu hafta 8 Haziran 2024’te gerçekleşmesi planlanan yörünge altı araştırma uçuşuna hazırlanıyor. Alper Gezeravcı gibi Tuva Cihangir Atasever de Türk bilim insanları tarafından hazırlanan araştırma projelerini bu misyonda icra ediyor olacak. Bilim insanlarımızın hazırladığı deneyleri gerçekleştiriyor olacak.” dedi.

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Axiom-3 görevinde Uluslararası Uzay İstasyonu’nda dalgalanan Türk Bayrağı’nı Bakan Kacır’a takdim etti.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.