“Türk askeri güçlerinin Irak’taki varlığının sona erdirilmesi hedefleniyor” iddiası

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Irak ve Türkiye arasında imzalanan Güvenlik Anlaşmasında Türk askeri güçlerinin Irak topraklarındaki varlığının sona erdirilmesi hedefleniyor” iddiasına ilişkin açıklama yaptı.

“Türk askeri güçlerinin Irak’taki varlığının sona erdirilmesi hedefleniyor” iddiası
Yayınlama: 22.08.2024
2
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden yapılan açıklamada bazı basın yayın organlarında yer alan “Irak ve Türkiye arasında imzalanan Güvenlik Anlaşmasında Türk askeri güçlerinin Irak topraklarındaki varlığının sona erdirilmesi hedefleniyor” iddiasının doğru olmadığı bildirildi.

Türkiye Cumhuriyeti ile Irak Cumhuriyeti arasında imzalanan Askeri, Güvenlik Koordinasyonu ve Terörle Mücadeleye İlişkin Mutabakat Zaptı’nda iddia edildiği gibi bir hükmün bulunmadığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

“Bahse konu mutabakat zaptıyla iki ülke, Bağdat'ta Ortak Güvenlik Koordinasyon Merkezi ve Başika'da Ortak Eğitim ve İşbirliği Merkezi kuracaktır. Bu merkezler, terör örgütlerinin iki ülkenin egemenliğine, güvenliğine ve bölgesel güvenliğe oluşturduğu tehditlerin bertaraf edilmesine imkan sağlayacaktır. Türkiye'nin terörle mücadelesi yurt içi ve sınır ötesinde kararlılıkla devam etmektedir.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.