Tugay: Biz varsak Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek var olacak

İzmir’in kurtuluşunun 102’nci yıl dönümü kutlamaları kapsamında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ile eşi Öznur Tugay’ın ev sahipliğinde 9 Eylül Resepsiyonu düzenlendi.

Tugay: Biz varsak Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek var olacak
Yayınlama: 09.09.2024
2
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi 9 Eylül Resepsiyonu düzenledi.

Tarihi Havagazı Fabrikası'nda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ile eşi Öznur Tugay ev sahipliğinde yapılan resepsiyona; İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral İrfan Özsert, milletvekilleri, büyükelçiler, konsoloslar, siyasi parti temsilcileri, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, basın mensupları, bürokratlar ve birçok davetli katıldı.

Resepsiyon saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Gecede İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası sahne aldı.

29 Ekim’de Türkiye Cumhuriyeti’nin 101. yılının kutlanacağını hatırlatan Tugay, şunları söyledi:

“Kutlamak, anlamaktan geçer. Anlayıp sahiplenmekten başlar. Bu uzun ve asla bitmeyecek yolculuğun yoldaşı olmaktan geçer. İşte bunu içselleştirdiğimiz anda, gündelik sorunlar sıkıntılar yok olur, yerine büyük ve çok değerli sorumluluklar alır. Bizi bu bilinçten, kararlılıktan, duruştan ve çalışmaktan hiç kimse alıkoyamaz. Biz nice olmazı olur yapanların çocuklarıyız, 'Hangi çılgın bana zincir vuracakmış' diyerek ayağa kalkıp toprağını ülkeye dönüştürenlerin mirasçısıyız. Şimdi tam da bu bilinci anımsamanın, tazelemenin zamanıdır. İşte o zaman 9 Eylüller bize, biz Türkiye Cumhuriyetine ve gelecek güzel günlere daha çok yakışırız. Bugün çocuklarımız gözlerimize bakıyor. Yarın 'Peki siz ne yaptınız?' diye mutlaka soracaklar. Bu soruya gönül ferahlığıyla yanıt vereceklerin başında İzmirliler gelecektir, bundan kimsenin kuşkusu, başka beklentisi olmasın.”

Tugay: Biz varsak Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek var olacak

Başkan Tugay konuşmasını, “Böylesi şiirleri yazdıran İzmir’e, önderimiz, başkomutanımız, başöğretmenimiz, hemşerimiz ve ebedi Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, bizi bugüne taşıyan atalarımıza ve yaşamın her alanındaki değerlerimize, sonsuz saygılarımı ve minnetlerimi sunuyorum. Onur günümüz 9 Eylül’ü yaratanları sevgiyle, rahmetle, bağlılıkla anıyorum. Biz varsak, Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek var olacak. Çünkü bu İzmir’in sözüdür. Biz sözümüzden asla geri dönmedik, dönmeyeceğiz” diyerek sonlandırdı.

Resepsiyonda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Süvari Birliği'ne hediye verdi. Süvari Birlikleri de günün anısına Başkan Tugay'a hediye takdiminde bulundu.  Gece, Türk bayrakları eşliğinde İzmir Marşı ile sona erdi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.