Trump’ın basın toplantısının odak noktası ekonomi oldu

Stockholm, 16 Ağustos (Hibya) – Etrafı bir dizi market ürünüyle çevrili olan Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, Demokratların Kasım seçimlerini kazanması halinde fiyatların artacağı uyarısında bulundu.

Trump’ın basın toplantısının odak noktası ekonomi oldu
Yayınlama: 16.08.2024
0
A+
A-

Donald Trump dün gece 80 dakika süren bir basın toplantısı düzenlediğinde etrafı Oreo kurabiyeleri, Cheerios kahvaltılık gevrekleri ve Heinz ketçap gibi Amerika'nın vazgeçilmezleriyle çevriliydi.

 Trump artan fiyatlar için Joe Biden'ın politikalarını suçladı ve başkanlık yarışındaki rakibi Demokrat Kamala Harris'in Amerikalı olmayı daha pahalı hale getirecek “komünist fiyat kontrolleri” getireceğini iddia etti.

Trump Harris için '' Fiyat kontrolleri getirmek istiyor. Eğer işe yarasaydı, bunu desteklerdim. Ama işe yaramayacak, gıda kıtlığına, karne uygulamasına, açlığa ve dramatik bir şekilde daha yüksek enflasyona yol açacak.'' diye konuştu.

CNN, Trump'ın ekonomiyi iyileştirmeye yönelik kendi planının, diğer şeylerin yanı sıra, daha yüksek ithalat vergileri ve vergi indirimleri ile ilgili olduğunu yazdı.

Kamala Harris'in bugün Kuzey Carolina'da ekonomi politikaları üzerine bir konuşma yapması bekleniyor.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.