Trump’ın avukatı: Ekibimiz kararı ”mümkün olan en kısa sürede” temyize götürecek

New York, 31 Mayıs (Hibya) – Donald Trump’ın avukatlarından Todd Blanche CNN’e yaptığı açıklamada, ekibinin önümüzdeki birkaç hafta içinde dilekçeler sunarak mahkumiyet kararıyla “şiddetle mücadele etmeye” hazır olduğunu söyledi.

Trump’ın avukatı: Ekibimiz kararı ”mümkün olan en kısa sürede” temyize götürecek
Yayınlama: 31.05.2024
3
A+
A-

CNN sunucusu Kaitlan Collins'in hangi gerekçelerle temyize başvurduğunu sorması üzerine Blanche, davanın kamuoyuna duyurulmasının ve zamanlamasının “Başkan Trump'a gerçekten haksızlık olduğunu” düşündüğünü söyledi. “Adalet sistemimizin, mahkeme salonuna giren her bir kişinin davadan haberdar olduğu bir adalet sistemi olmaması gerekiyor” dedi.

Collins'in bu davanın bu kadar aleni olmasının kaçınılmaz olduğunu söylemesi üzerine Blanche şu yanıtı verdi:

“Kanun, eğer bundan kaçınamıyorsanız, şansınıza küsün demiyor. Kanun, bir kişinin akranlarından oluşan bir jüri önünde adil yargılanma hakkına sahip olduğunu söyler. Biz sadece davaya giden süreçte yaşananlar nedeniyle jürinin delilleri bildiklerinden bağımsız olarak değerlendirmesinin çok zorlaştığını düşünüyoruz.”

Trump aleyhinde ikisi 2020 seçim sonuçlarını iptal ettirme girişimleri, üçüncüsü de Mar-a-Lago'daki belgelerin saklanmasıyla ilgili olmak üzere üç ceza davası daha bulunuyor. Kalan davaların seçimden önce görülmesi pek mümkün görünmüyor.
 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.