Trump Ulusal Siyah Gazeteciler Birliği etkinliğinde Harris’in ırksal kimliğine saldırdı

Washington, 1 Ağustos (Hibya) – Ulusal Siyah Gazeteciler Birliği tarafından düzenlenen etkinlikte, ABD eski Başkanı Donald Trump kürtaj ve göçmenlik konusunda söylemlerini tekrarlayarak Kamala Harris’in ırksal kimliğine saldırdı.

Trump Ulusal Siyah Gazeteciler Birliği etkinliğinde Harris’in ırksal kimliğine saldırdı
Yayınlama: 01.08.2024
1
A+
A-

The Guardian'ın haberine göre Çarşamba günü Ulusal Siyah Gazeteciler Birliği (NABJ) tarafından düzenlenen çekişmeli ve kaotik bir panelde Donald Trump göçmenlik ve kürtajla ilgili yanlış bilgileri tekrarladı, Kamala Harris'in ırkını sorguladı ve panel moderatörü ABC News'in kıdemli kongre muhabiri Rachel Scott'ı kendisine sorduğu soruda “kaba” davranmakla ve “çirkin bir soru” sunmakla suçladı: “Siyah seçmenler size neden güvenmeli?” dedi.

Bu hafta başında Siyah gazeteciler tarafından eski başkanın Siyah karşıtı, gazeteci karşıtı ve demokrasi karşıtı geçmişine atıfta bulunularak tepkiyle karşılanan oturumda Trump moderatörler tarafından sorulan pek çok soruyu geçiştirirken katılımcılardan alaylar, kahkahalar ve söz kesmeler yükseldi.

Trump, Scott, Fox News televizyon sunucusu Harris Faulkner ve Semafor siyaset muhabiri Kadia Goba'nın moderatörlüğünü yaptığı panele bir saatten fazla geç geldi. HuffPost'a göre Trump, NABJ organizatörlerinden tartışma sırasında canlı bilgi kontrolü yapılmamasını talep etti ve etkinlik gerçekleşmeden önce organizatörlerle bir “açmaza” girdi.  Trump'ın yorumlarına ilişkin canlı bir bilgi kontrolü planlandığı gibi gerçekleştirildi.

Konuşma, Scott'ın Siyahlar hakkında defalarca yaptığı kışkırtıcı yorumlar göz önüne alındığında Siyah seçmenlerin Trump'a neden güvenmesi gerektiğini sormasıyla başladı.

Trump, Scott'ın “sahte haber ağı” ABC News'ten olup olmadığını sormadan önce “Öncelikle, bana hiç bu kadar korkunç bir şekilde soru sorulduğunu sanmıyorum” dedi. Daha sonra Scott'a saldırdığında, bir izleyici onu savunmak için bağırarak karşılık verdi.

Trump sözlerine şunları ekledi: “Buraya iyi niyetle gelmiş olmamın utanç verici olduğunu düşünüyorum. Bu ülkenin siyah nüfusunu seviyorum. Bu ülkenin Siyah nüfusu için o kadar çok şey yaptım ki… Bunun çok kaba bir giriş olduğunu düşünüyorum.”

Sözlerine şöyle devam etti: “Abraham Lincoln'den bu yana Siyah nüfus için en iyi başkan oldum” dedi ve bu sözleri yuhalananlar ve alkışlananlar arasında yer aldı.

Panel konuşması boyunca Trump, Siyah seçmenlere yönelik daha önceki söylemlerinin çoğuna başvurdu.
Belgesiz göçmenlerin “Siyahların işlerini” almayı planladıkları yönündeki asılsız iddiasını tekrarladı ki bu iddia pek çok kişi tarafından ırkçı olarak kınanmıştı.

Scott daha sonra Trump'a Cumhuriyetçilerin Harris'in Joe Biden'ın yerine geçecek bir çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık (DEI) uzmanı olduğunu iddia etmelerini sordu.
Buna karşılık Trump, Harris'in aniden “Siyah bir kadın haline geldiğini” ve daha önce sadece Kızılderili mirasıyla özdeşleştiğini iddia etti. “Kızılderili mi yoksa Siyah mı?” Trump, izleyicilerin sesli bir şekilde nefes nefese kaldığını söyledi. “İkisine de saygı duyuyorum ama belli ki ikisine de saygı duymuyor çünkü başından beri Kızılderiliydi ve sonra birdenbire Siyah bir kadın oldu.” dedi.

Scott, Trump'ın iddiasının doğru olmadığını, Harris'in kendisini her zaman Siyah olarak tanımladığını ve Washington DC'deki tarihsel olarak Siyah bir üniversite olan Howard Üniversitesi'ne gittiğini söyledi.

Çarşamba akşamı Houston, Teksas'ta bir kız öğrenci yurdunda konuşan Harris, Trump'ın yorumlarını “aynı eski şov” olarak değerlendirdi.

“Hepimiz burada o dört yılın nasıl geçtiğini hatırlıyoruz ve bugün bize bölücülüğü ve saygısızlığı bir kez daha hatırlattılar” dedi. “Amerikan halkı daha iyisini hak ediyor: doğruyu söyleyen bir lider. Gerçeklerle yüzleştiğinde düşmanlık ve öfkeyle karşılık vermeyen bir lider. Farklılıklarımızın bizi bölmediğini anlayan bir lider.”

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.