Trump hapis cezasının destekçilerini ”inciteceği” konusunda uyardı

New York, 3 Haziran (Hibya) – Donald Trump, halkın kendisi için verilecek bir hapis cezasını sessizlikle karşılamasının olası olmadığını söyledi. Parlamento binasına yapılan saldırıyı soruşturan komitede yer alan bir milletvekili, sözlerin Trump’ın hapis cezasına çarptırılması halinde destekçilerinin ayaklanacağı tehdidini içerdiğini söyledi.

Trump hapis cezasının destekçilerini ”inciteceği” konusunda uyardı
Yayınlama: 03.06.2024
3
A+
A-

Donald Trump, halkın kendisi için olası bir hapis cezasını sessizlikle karşılamasının mümkün olmadığını söyleyerek endisine karşı verilecek bir hapis cezasının destekçileri arasında husumete neden olabileceği konusunda ısrar etti.

Eski başkan Perşembe günü hakkındaki 34 rüşvet davasının tamamından suçlu bulundu ancak cezaya 11 Temmuz'da karar verilecek. Uzmanlar, her bir suçun dört yıla kadar hapis cezası gerektirmesine rağmen Trump'ın hapis cezasına çarptırılmasının olası olmadığını düşünüyor.

Trump Fox televizyonuna verdiği bir mülakatta kendisinin hapis cezasını kabul edebileceğini ancak halkın bunu muhtemelen iyi karşılamayacağını söyledi. Her zaman insanların davranışlarında değişiklikler olduğunu belirtti.

Kongre binasına yapılan saldırının soruşturma komitesinde yer alan Demokrat Kongre üyesi Adam Schiff, Trump'ın bu sözlerle destekçilerini ayaklanmaya teşvik etmekle tehdit ettiğini söylüyor. Schiff, “Bunun sonuçlarını 6 Ocak'ta gördük” diye konuştu.
 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.