Trump Biden’ın kampanya fonlarını aldığı için Harris’i Seçim Komisyonu’na şikayet etti

Washington, 24 Temmuz (Hibya) – Salı günü Federal Seçim Komisyonu’na yapılan şikayette Harris federal kampanya finansmanı yasalarını ihlal etmekle suçlanıyor.

Trump Biden’ın kampanya fonlarını aldığı için Harris’i Seçim Komisyonu’na şikayet etti
Yayınlama: 24.07.2024
1
A+
A-

Donald Trump'ın kampanyası Salı günü Federal Seçim Komisyonu'na, başkan yardımcısı Kamala Harris aleyhine bir şikâyette bulunarak, Harris'in 2024 kampanyasını, kampanya fonlarının kontrolünü ele geçirmek için Joe Biden'ın adını kendi adıyla değiştirerek federal kampanya finansmanı yasalarını ihlal etmekle suçladı.

Trump kampanyasının genel danışmanı David Warrington tarafından yapılan şikayette, Biden'ın Pazar günü yarıştan çekilmesinin ardından Biden kampanyasının komitesinin adını “Başkan için Biden” yerine “Başkan için Harris” olarak değiştiremeyeceği ve 91 milyon doları devredemeyeceği savunuldu.

“Bu, bir başkan adayından diğerine, yani Joe Biden'ın eski kampanyasından Kamala Harris'in yeni kampanyasına üstü örtülü 91.5 milyon dolarlık aşırı bir katkıdan biraz daha fazlasıdır. Bu çaba, kampanya finansmanı yasalarımızla alay etmektedir” denildi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.