Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş: Kıymetli madenlerden haftaya yeşil giriş

İstanbul, 10 Eylül (Hibya) – Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş, altının Fed toplantısı öncesi bir başka kritik verinin açıklanacağı haftaya yükseliş arzusuyla başlangıç yaptığını açıkladı.

Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş: Kıymetli madenlerden haftaya yeşil giriş
Yayınlama: 10.09.2024
2
A+
A-

Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş, maden analizinde şu açıklamayı yaptı:

“Altın, Fed toplantısı öncesi bir başka kritik verinin açıklanacağı haftaya yükseliş arzusuyla başlangıç yaptı. Güne 2,497 dolar/ons seviyesinden başlayan sarı maden, sakin ve yatay bir seans geçirdi. Yatırımcılar bu hafta açıklanacak ve Fed’in faiz kararına ışık tutacak enflasyon rakamlarını beklerken altın, haftanın ilk gününü 2,500 dolar/ons psikolojik seviyesinin üstüne tutunarak kapatmayı başardı. Seansı 2,506 dolar/ons seviyesinde tamamlayan sarı maden, günlük yüzde 0,4 kazancı hanesine yazdı.

Gümüş de günü yeşilde tamamladı. 27,97 dolar/ons seviyesinden günü açan beyaz maden, seansı 28,35 dolar/ons seviyesinde noktalayarak günlük yüzde 1,5 kazanç elde etti.

Platin de günü artıda kapattı. Güne 919 dolar/ons seviyesinden giriş yapan platin, 939 dolar/ons seviyesinden seansı sonlandırarak günlük yüzde 2,2 kazancı hanesine yazdı.

Paladyum ise günün en çok değer kazanan kıymetli madeni oldu. Güne 897 dolar/ons seviyesinde başlayan paladyum, seansı 934 dolar/ons seviyesinde tamamlayarak günlük yüzde 4,1 kazanç elde etti.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.