Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş: Kıymetli madenler kırmızıda

İstanbul, 29 Ağustos (Hibya) – Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş, altının 2,500 dolar/ons seviyesine doğru geri çekilme yaşadığı bir seansı geride bıraktığını açıkladı.

Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş: Kıymetli madenler kırmızıda
Yayınlama: 29.08.2024
1
A+
A-

Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş, altının 2,500 dolar/ons seviyesine doğru geri çekilme yaşadığı bir seansı geride bıraktığını bildirerek şu açıklamayı yaptı:

“Altın, 2,500 dolar/ons seviyesine doğru geri çekilme yaşadığı bir seansı geride bıraktı. Güne 2,525 dolar/ons seviyesinde başlayan sarı maden, gün içinde 2,500 dolar/ons seviyesinin altına gerilerken, bu noktadan yeniden destek bularak 2,500 dolar/ons psikolojik seviyesinin üstüne dönmeyi başardı. Son bir yılın dip seviyesini gördükten sonra dün bir yükseliş yaşayan dolardan olumsuz etkilenen altın, günü kırmızıda kapatmaktan kaçamadı. Çarşamba seansını 2,505 dolar/ons seviyesinde tamamlayan sarı maden, günlük yüzde 0,8 kayıp elde etti. ABD’de bugün açıklanacak ikinci çeyrek GSYH büyümesine dair ikinci tahminin ve haftalık işsizlik başvurularının yanında yarın açıklanacak Fed’in faiz kararı için önemli bir enflasyon verisi olan Kişisel Tüketim Giderleri rakamlarının duyurulması, altının gelecek hareketi için oldukça önemli rol oynayabilir.

Gümüş, üç günlük yeşil kapanışın ardından yüzünü kırmızıya döndü. Güne 30,01 dolar/ons seviyesinde başlayan beyaz maden, seansı 29,13 dolar/ons seviyesinde kapatarak son üç işlem günündeki kazanımlarını büyük ölçüde geri verirken günlük yüzde 2,8 kaybı hanesine yazdı.

Platin, düşüşünü üçüncü güne taşıdı. Günü 959 dolar/ons seviyesinden açan platin, günü 930 dolar/ons seviyesinde noktalayarak günlük yüzde 3 kaybı hanesine yazdı.

Paladyum da günü kırmızıda kapadı. Güne 958 dolar/ons seviyesinde başlayan paladyum, seansı 928 dolar/ons seviyesinde tamamlayarak günlük yüzde 3,1 kayıp yaşarken günün en çok değer kaybeden kıymetli madeni oldu.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.