Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş: Altın Fed’in faiz kararını bekliyor

İstanbul, 18 Eylül (Hibya) – Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş, altının üç gün sonra yüzünü kırmızıya döndüğünü bildirdi.

Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş: Altın Fed’in faiz kararını bekliyor
Yayınlama: 18.09.2024
2
A+
A-

Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş’nin raporunda altının üç gün sonra yüzünü kırmızıya döndüğü belirtildi. Raporda şöyle denildi:

“Güne 2.583 dolar/ons seviyesiyle giriş yapan sarı maden, pazartesi ulaştığı 2.590 dolar/ons zirve seviyesinden geri çekilişini kâr realizasyonlarının baskısı altında kalarak sürdürdü. ABD’de perakende satışlar beklentilerin üstünde duyurulurken, son bir ayda 25 ve 50 baz puanlık bir indirim arasında geçişkenlik gösteren piyasa beklentisi son düzlükte çoğunlukla 50 baz puanlık bir indirim etrafında şekillendi. Fed’in kritik faiz kararını açıklayacağı günden önceki seansı 2.570 dolar/ons seviyesine geri çekilerek tamamlayan altın, günlük yüzde 0,5 kaybı hanesine yazdı.

“Gümüş, düşüşünü ikinci güne taşısa da 30 dolar/ons psikolojik seviyesine tutunuyor. Günü 30,74 dolar/ons seviyesiyle açan beyaz maden, seansı 30,70 dolar/ons seviyesinde tamamlarken günlük yüzde 0,1 değer kaybetti.

“Platin, günü hafif kayıpla kapattı. Güne 984 dolar/ons seviyesinden başlayan platin, seansı 983 dolar/ons seviyesinden sonlandırarak günlük yüzde 0,01 kayıp elde etti.

“Paladyum ise diğer kıymetli madenlerden ayrışarak yedinci işlem gününü de yeşilde kapattı. Güne 1.078 dolar/ons seviyesinden başlayan paladyum, seansı 1.118 dolar/ons seviyesinde tamamladı. Beş ay sonra tekrar 1.100 dolar/ons seviyesine ulaşan paladyum, bu yılın en yüksek kapanışını gerçekleştirirken günlük yüzde 4 kazancı hanesine yazdı.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.