Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş: Altın enflasyon verisi öncesi yükselişte

İstanbul, 11 Eylül (Hibya) – Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş, altının haftanın ikinci gününde de yükselişini sürdürdüğünü açıkladı.

Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş: Altın enflasyon verisi öncesi yükselişte
Yayınlama: 11.09.2024
2
A+
A-

Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş, maden analizinde şu ifadelere yer verdi:

“Altın, haftanın ikinci gününde de yükselişini sürdürdü. Güne 2,507 dolar/ons seviyesinden giriş yapan sarı maden, sakin bir seansta yukarı yönlü hareketlendi. Bugün ve yarın ABD’de duyurulacak olan enflasyon rakamları öncesi yükseliş yaşayan altın, Fed’in faiz indirimi safhasını başlatacak olmasından destek buluyor ve 2,500 dolar/ons seviyesinin üstüne tutunarak tarihi seviyelerde seyrini sürdürüyor. Seansı 2,517 dolar/ons seviyesinde sonlandıran sarı maden, günlük yüzde 0,4 kazancı hanesine yazdı.

Gümüş de yeşil kapanışını ikinci güne taşıdı. Günü 28,36 dolar/ons seviyesinden açan beyaz maden, seansı 28,40 dolar/ons seviyesinde tamamlayarak günlük yüzde 0,2 kazanç elde etti.

Platin, günün tek değer kaybeden kıymetli madeni oldu. Güne 940 dolar/ons seviyesinden başlayan platin, seansı 939 dolar/ons seviyesinde kapatarak günlük yüzde 0,03 kayıp yaşadı.

Paladyum ise günün en çok değer kazanan kıymetli madeni olarak öne çıktı. 934 dolar/ons seviyesinden güne başlayan paladyum, 962 dolar/ons ile son bir haftanın en yüksek kapanışını gerçekleştirirken günlük yüzde 3 kazancı hanesine yazdı.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.