Troy: Altın ve gümüş toparlanamadı

İstanbul, 7 Ağustas (Hibya) – Troy, altının satıcılı geçen pazartesi seansından sonra düşmeye devam ettiği bir günü geride bıraktığını açıkladı.

Troy: Altın ve gümüş toparlanamadı
Yayınlama: 07.08.2024
0
A+
A-

Troy, altın ve gümüşün toparlanamadığı vurgusu yaparak şu açıklamada bulundu:

“Altın, satıcılı geçen pazartesi seansından sonra düşmeye devam ettiği bir günü geride bıraktı. Geçen hafta Japonya Merkez Bankası’nın faiz arttırımı ile ABD’de açıklanan ekonomik verilerin resesyon endişesi uyandırmasının akabinde pazartesi günü küresel piyasalarda meydana gelen, emtiaları da etkileyen düşüşlerin ardından, salı günü piyasalarda toparlanmalar gözlemlendi. Ancak, güne 2.411 dolar/ons seviyesinden başlayan sarı maden, salı günü de satışlardan kaçamadı. Dolarda ve ABD 10 yıllıklarının faizlerinde yükselme görülürken altın da 2.400 dolar/ons seviyesinin altına geri çekildi. Altın, yaşanan jeopolitik gerilimlerden ve Fed’in faiz indirimi yapacağı beklentilerinden destek görmeye devam ederken, seansı 2.390 dolar/ons seviyesinde tamamladı. Günlük yüzde 0,8 kayıp yaşayan sarı maden, dördüncü işlem gününü de kırmızıda kapattı.

Gümüş de toparlanamayarak düşüşünü sürdürdüğü bir seans geçirdi. Güne 27,26 dolar/ons ile başlayan beyaz maden, dolardaki ve ABD tahvil faizlerindeki yükselişten etkilenirken, seansı 26,97 dolar/ons ile günlük yüzde 1’lik kayıpla tamamlayarak günü son üç ayın en düşük seviyesinden kapattı. Altın gümüş rasyosunun ise son dört ayın en yüksek seviyesi 88,5’e yükselmesi de gümüş fiyatları üzerindeki baskıya işaret ediyor.

Platin ise altın ve gümüşün aksine günü yeşilde kapattı. Günü 909,6 dolar/ons seviyesinden açan platin, seansı 909,9 dolar/ons ile kapatarak yüzde 0,2’lik bir kazanç ile konumunu korudu.

Paladyum, son yedi yılın en düşük kapanışını yaptığı pazartesi gününün ardından salı günü yükseldi. Güne 831 dolar/ons seviyesinden başlayan paladyum, seansı 849 dolar/ons ile kapatıp yüzde 2,2 kazancı hanesine yazdı.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.