Troy: Altın satış baskısıyla geri çekildi

İstanbul, 23 Ağustos (Hibya) – Troy, altının, satış baskılarıyla kırmızıda tamamladığı bir günü geride bıraktığını duyurdu.

Troy: Altın satış baskısıyla geri çekildi
Yayınlama: 23.08.2024
3
A+
A-

Troy'un raporuna göre, altın, satış baskılarıyla kırmızıda tamamladığı bir günü geride bıraktı.

“Hafta başından bu yana 2,500 dolar/ons seviyesinden destek bularak bu seviyenin üstüne tutunup tarihi seviyelerde seyreden sarı maden, perşembe günü satışlara teslim oldu.” açıklamasını yapan Troy şu bilgilere yer verdi:

“Dün ABD’de duyurulan imalat PMI verisi sektörde daralmaya, hizmet PMI verisi ise genişlemeye işaret ederken, haftalık işsizlik başvuruları beklentiler dahilinde oldu. Duyurulan veriler faiz indirimi beklentilerini değiştirmezken altının etkilendiği durum kar satışları oldu. Güne 2,512 dolar/ons seviyesinden başlayan altın, 2,475 dolar/ons civarına kadar bir düşüş yaşadı. Seansı 2,485 dolar/ons seviyesinde kapatan sarı maden, günlük yüzde 1,1 kaybı hanesine yazdı. Piyasanın gözü ise bugün Fed Başkanı Powell’ın konuşma yapacağı Jackson Hole toplantısında olacak.

“Gümüş, 29 dolar/ons seviyesinin altına geri çekildiği bir gün yaşadı. Seansa 29,55 dolar/ons seviyesinde başlayan beyaz maden de satış baskısı görerek günü 28,98 dolar/ons seviyesinde yüzde 2,1 kayıpla tamamlarken hafta başından beri elde ettiği kazançlarını geri vermiş oldu.

“Platin ise çarşamba günkü kazanımlarını geri verdiği bir seans geçirdi. Güne 966 dolar/ons seviyesinden başlayan platin, seansı 945 dolar/ons ile tamamlayarak günlük yüzde 2,2’lik bir kayıp yaşarken son bir haftanın en düşük kapanışını gerçekleştirmiş oldu.

“Paladyum da günü kırmızıda kapadı. Güne 936 dolar/ons seviyesinde başlayan paladyum, 911 dolar/ons seviyesine düşüşle seansı sonlandırarak günlük yüzde 2,8 kayıp elde ederek günün en çok değer kaybeden kıymetli madeni oldu.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.