Trend Micro, NVIDIA NIM kullanan yeni güvenlik çözümünü tanıttı

Trend Micro dünya genelinde yapay zeka destekli özel veri merkezlerinin güvenliğini sağlayacak.

Trend Micro, NVIDIA NIM kullanan yeni güvenlik çözümünü tanıttı
Yayınlama: 29.07.2024
0
A+
A-

Siber güvenlik alanında dünyanın önde gelen şirketlerinden Trend Micro, yapay zekanın gücünden faydalanan siber güvenlik bilincine sahip işletmeler ve kamu kuruluşlarına yönelik NVIDIA teknolojilerini kullanan yeni bir veri merkezi çözümü sunmayı planladığını duyurdu. Bu, teknoloji dünyasının en önemli etkinliklerinden COMPUTEX 2024'te ilk kez tanıtılan çok sayıda yapay zeka güvenlik çözümünden biri oldu.

Trend Vision One™ – Sovereign and Private Cloud (SPC), bulut, veri merkezi ve iş istasyonlarında üretken yapay zekanın kullanımını hızlandırmak için tasarlanan NVIDIA AI Enterprise yazılım platformunun bir parçası olan ve kullanımı kolay çıkarım mikro hizmetlerinden oluşan NVIDIA NIM ile entegre oluyor.

Trend Micro CEO’su Eva Chen, “Sektördeki birçok kişi yapay zeka güvenliğinde ilerlemeler olduğunu iddia etse de biz iş açısından kritik kullanım örneklerini ortaya koyuyoruz. NVIDIA NIM'in Vision One Sovereign ve Private Cloud ile entegrasyonu, dünya genelindeki şirketler üretken yapay zekayı kullanmaya başladıkça gereken altyapı değişiklikleri için gereken gücü sağlıyor” dedi.

NVIDIA Stratejik Kurumsal Ortaklıklar Başkan Yardımcısı Pat Lee, “Önde gelen şirketler, bağımsız özel bulutlar da dahil olmak üzere çeşitli ortamlarda üretken yapay zeka kullanmanın önemini kabul ediyor ve güvenliği yapay zeka uygulamalarına entegre etmek için stratejiler geliştiriyor. Trend Micro'nun NVIDIA NIM entegrasyonu, şirketlerin çok çeşitli kurumsal altyapılarda müşterilerinin ortamlarının güvenliğini artırmak için üretken yapay zekayı nasıl kullanabileceklerini gözler önüne seriyor” dedi.

Trend Micro'nun çözümü, çalışan verimliliğini artırmak ve yenilikçi yapay zeka destekli kullanıcı deneyimleri oluşturmak için şirket içi veri merkezlerinde yapay zekanın gücünden yararlanmak isteyen kamu ve özel sektör kuruluşlarının artan taleplerini karşılıyor. Ancak bu alandaki yatırımları, saldırı yüzeyini genişletme riskini de beraberinde getiriyor.

IDC Grup Başkan Yardımcısı Frank Dickson, “Kamu kurumları, MSP'ler ve büyük işletmeler, yasal düzenlemeler ve ulusal güvenlikle ilgili endişelerini hafifletmek için giderek daha fazla özel bulutlara yöneliyor. Bunu performanstan ödün vermeden yapabilmeleri, dünya genelinde yapay zeka hizmetlerinin kitlesel olarak kullanılmasında önemli bir dönüm noktası olabilir” dedi.

Bu büyük kuruluşlar ayrıca gizlilik, bağımsızlık ve mevzuata uygunluk endişelerini azaltmak için özel bulutlarda bulunan kendi kendine barındırılan üretken yapay zeka çözümlerine giderek daha fazla yöneliyor.

Trend Micro'nun güvenlik platformu işte bu noktada devreye giriyor. Trend Vision One – SPC, Trend Micro'nun Siber Güvenlik Büyük Dil Modeli'ne yerel olarak hizmet vermek için NVIDIA NIM ile optimize edilmiş yapay zeka çıkarım mikro hizmetlerini kullanıyor ve veri gizliliği, gerçek zamanlı analiz ve hızlı tehdit önleme özelliklerini iyileştirerek güvenlik çözümlerinin gücünü artırıyor.

Bu entegrasyon, yeni nesil yapay zeka odaklı veri merkezlerinin karmaşıklıklarını ele alıyor ve yüksek verimli tehdit tespit ve müdahale yetenekleri sunuyor.

Trafik üzerinde hat içi denetimden kaçınarak, işlemciye dayalı yüksek bilgi işlem gücü tüketimi ve genel olarak büyük veri hacimlerinin işlenmesiyle ilişkili artan gecikme süresi önleniyor. Bu, sorunsuz çalışma sağlıyor ve hem güvenlik hem de yapay zeka süreçlerinin verimliliğini en üst düzeye çıkararak Trend Vision One – SPC'yi modern veri merkezleri için güçlü bir çözüm haline getiriyor.        

Trend Vision One – SPC ayrıca aşağıdakilerle entegre bir şekilde çalışıyor:

NVIDIA DOCA App Shield uygulama programlama arayüzü, uygulama süreçleri hakkında bilgi edinmek, bütünlüklerinin sürekli olarak doğrulanmasını sağlamak ve dolayısıyla SPC'nin kötü amaçlı etkinlikleri tespit etme ve azaltma becerisini geliştirmek için kullanılıyor.

NVIDIA AI Enterprise'ın bir parçası olan NVIDIA Morpheus geliştirme çerçevesi, daha hızlı tehdit tespiti için büyük hacimli verileri gerçek zamanlı olarak analiz etme gücü sağlıyor ve optimum verimlilik için insan analistlerin yeteneklerini üretken yapay zeka ile genişletiyor.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.