Trend Micro, en son MITRE Engenuity ATT&CK değerlendirmelerinde en ön sırada yer aldı

Saldırı görünürlüğü kategorisinde tam puan alan yapay zeka destekli platform 7/24 izleme ve analiz olanağı sağlayarak daha güçlü tespit ve daha hızlı müdahale imkanı sunuyor.

Trend Micro, en son MITRE Engenuity ATT&CK değerlendirmelerinde en ön sırada yer aldı
Yayınlama: 24.07.2024
2
A+
A-

Dünyanın önde gelen siber güvenlik şirketlerinden Trend Micro, yönetilen hizmetlere yönelik son MITRE Engenuity ATT&CK® Değerlendirmeleri araştırmasında tehdit tespitindeki performans ve eyleme geçebilirlik konusunda en yüksek puanı alarak büyük bir başarı elde ettiğini açıkladı.

Trend Micro COO’su Kevin Simzer, “Hizmetler kalite açısından büyük farklılıklar gösterebilir. MITRE bizi gerçek dünyadaki düşman gruplara göre modellenmiş çeşitli saldırı senaryoları kapsamında değerlendirdi ve saldırı görünürlüğümüz tüm ana adımlarda mükemmel bir puan aldı. Mesaj oldukça açık, MDR hizmetlerimiz tehditleri tespit etmek, araştırmak ve bunlara yanıt vermek için gereken yükü ve zamanı önemli ölçüde azaltıyor” dedi.

Dünya genelinde işletmeler, yönetilen tespit ve müdahalenin (MDR) değerinin farkına varıyor. 3 binden fazla kurumsal müşteri, kritik güvenlik operasyonları çalışmaları için Trend Micro'nun yönetilen hizmetlerine güveniyor. MITRE Engenuity'nin ATT&CK® Değerlendirmeleri, bir çözümün bilinen düşman davranışlarından yararlanarak hedeflenen saldırıları tespit etme yeteneğini değerlendirerek gerçek dünya saldırılarını en üst düzeyde yansıtıyor.

2024'ün başında yapılan bu yılki değerlendirme, devlet bağlantılı bir grup olan menuPass (diğer adıyla APT10) ve hizmet olarak fidye yazılımı topluluğu BlackCat/AlphV'nin taktik, teknik ve prosedürlerine odaklandı.

Trend Micro'nun MDR özellikleri 15 ana saldırı adımının tamamını tespit ederek yüzde 100 görünürlük sağlarken bu adımların yüzde 86'sı eyleme geçilebilir bir şekilde analiz edildi. Rapor ayrıca Trend Micro'nun hizmetinin kullanıcıların incelemesi için işaretlenen uyarı sayısını en aza indirdiğini ortaya koydu. Bu, analistlerin üzerindeki yükü azaltmaya ve tespit ya da müdahaleyi etkileyebilecek insan hatalarını önlemeye yardımcı olması açısından ayrı bir önem taşıyor.

Trend Micro, MDR özelliklerini üst düzey siber güvenlik çözümü Trend Vision One™ platformunun bir parçası olarak sunuyor ve tehditlerin yayılmadan önce hızlı bir şekilde tespit edilmesini ve kontrol altına alınmasını sağlayarak binlerce küresel müşteriyi koruyor.

Trend Micro’nun MDR hizmeti şu avantajları sunuyor:

“Günümüz MDR hizmetleri genelinde sağladığı benzersiz yerel telemetrilerle yüksek doğrulukta tespitler, güvenilir korelasyonlar ve zengin bağlamsal içgörüler

Ortalama Anlama ve Müdahale Süresini hızlandırmak için yapay zeka destekli sade açıklamalar ve müdahale önerileri

Trend™ Research ve Trend Micro™ Zero-Day Initiative™ (ZDI) ile dünya lideri tehdit istihbaratı”

Trend Micro'nun çözümleri, 2020 yılından bu yana MITRE Engenuity'nin ATT&CK® Değerlendirmelerinde yüzde 100 tespit oranıyla dikkat çekiyor.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.