“Tour Of İstanbul” başlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul’un düzenlediği ve dünyanın etaplı tek uluslararası şehir bisiklet turu Tour Of İstanbul başlıyor.

“Tour Of İstanbul” başlıyor
Yayınlama: 11.09.2024
2
A+
A-

2023’te başlayan ve ilk organizasyonun hemen ardından 2.2’den 2.1 kategorisine yükselmeyi başaran Tour of İstanbul, bu yıl 12-15 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

15 ülkeden 22 takımla gerçekleşecek tura, kategori yükseldiği için, ilk kez bir Dünya Takımı katılacak. Bu takım; dünyanın en önemli turu olan Fransa Bisiklet Turu katılımcılarından Astana olacak. Turda World Team olmaya aday 5 ProTeam de yarışacak. Turun diğer ekiplerinin 15’i Continental Team (Kıta Takımı) ve 1’i de National Team (Ulusal Takım) olacak.

Tour of İstanbul’un ev sahibi İBB, sahada takımıyla yer alacak. Yeni kurulan bisiklet takımı İstanbul Büyükşehir Belediye Spor ilk kez boy gösterecek. Önce ProTeam olmaya amaçlayan İBB Spor, uzun vadede World Team seviyesine çıkmayı hedefliyor. Spor Toto, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi de turun diğer Türk takımları olacak.

Tour of İstanbul’un final gününde vatandaşların katılacağı Tarihi Yarımada Bisiklet Turu da yapılacak. Tour of İstanbul’un 15 Eylül’deki final etabından önce yapılacak etkinliğe 16 yaş ve üzerindeki bisiklet severler katılabilecek. 5. Tarihi Yarımada Bisiklet Turu, saat 09.00’da Yenikapı’dan başlayacak. Balat’tan dönüş alacak olan tur 10.30’da yine Yenikapı’da sona erecek.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.