Toroslar EDAŞ’tan rekor sıcaklarla korakor mücadele

Kaliteli, kesintisiz ve sürdürülebilir enerji hedefi ile çalışmalarını sürdüren Toroslar EDAŞ, Adana’da yürüttüğü bakım ve onarım faaliyetlerinin yanı sıra hayata geçirdiği yatırımlarıyla mevsim ortalamasının üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının olumsuz etkisinden elektrik şebekesini korumayı başardı. Hava sıcaklıklarının şebekede elektrik yükünü yüzde 63 (468 MW’lık) artırmasına rağmen şehrin kesintisiz enerji ihtiyacı yürütülen çalışmalarla karşılandı.

Toroslar EDAŞ’tan rekor sıcaklarla korakor mücadele
Yayınlama: 26.07.2024
3
A+
A-

Sürdürülebilirliği stratejisinin merkezine koyarak, insan ve teknoloji odağıyla projeler üreterek Türkiye’nin enerji dönüşümüne öncülük eden Enerjisa Dağıtım Şirketleri’nden Toroslar EDAŞ, artan sıcaklıklar nedeniyle yükselen enerji tüketimini karşılamak için çalışmalarına hız verdi.

Toroslar EDAŞ, tüm dünyada yakın tarihin en sıcak günü olarak kayıtlara geçen 21 Temmuz günü de dahil olmak üzere, son günlerde artan sıcaklıklar ve klima kullanımı ile yükselen ve il bazındaki rekor tüketimleri geride bırakan elektrik talebini karşılamak için 7 gün 24 saat esasıyla çalışmalarını sürdürüyor.

“Abone sayısı yüzde 2, elektrik tüketim talebi yüzde 63 arttı.”

Haziran 2024’te bir önceki yılın aynı dönemine göre Adana’da abone sayısında yüzde 2’lik artış yaşanırken, dağıtım şebekesinde artan tüketim nedeniyle enerji talebi yüzde 63 artış gösterdi. Enerji talebindeki artış miktarı, yaklaşık 541 bin abonenin anlık enerji tüketimine veya 24 bin nüfuslu Karataş ilçesinin anlık enerji tüketiminin 21 katı büyüklüğüne denk gelen 468 MW olarak gerçekleşti.

Elektrik Dağıtım faaliyeti gösterdiği Adana, Osmaniye, Gaziantep, Hatay, Kilis ve Mersin’de 2013 yılından bu yana yatırımlarına devam eden ve EPDK verilerine göre de 2016-2020 yıllarını yılları arasında ülkemizin elektrik altyapısına en fazla yatırımı yapan Toroslar EDAŞ, 2021- 2023 yıllarında da yatırımlarını hayata geçirmeye devam etti. Kesintisiz enerji mücadelesini var gücüyle sürdüren Toroslar EDAŞ, 5029 adedi kurum, 8075 adedi özel olmak üzere toplam 13.104 adet trafo merkezinin bulunduğu Adana ilinde rekor sıcaklıklarda çalışmalarına devam ediyor.

“Yatırımlarımız rekor sıcaklıklara rağmen devam ediyor’’

İklim değişikliğinin etkilerinin küresel olarak hissedildiğini ve rekor sıcaklıkların kaydedildiğini belirten Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Oğuzhan Özsürekci ‘’Hissedilen sıcaklıkların olağanüstü artışı sonrası trafolarda aşırı yüklenme olduğunu görüyoruz. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden yüksek sıcaklıklar nedeniyle ev ve iş yerlerinde artan elektrikli alet kullanımı, enerji tüketimini en üst noktaya taşıyor. Bu dönemde yaşanan aksaklıklar ise büyük bir kısmı kaçak elektrik kullanımının da olduğu ilçelerde gerçekleşti. Toroslar EDAŞ olarak, müşteri memnuniyetini birinci öncelik olarak belirledik ve yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.

Müşterilerimizin böyle dönemlerde sözleşme gücünde artışa neden olacak, özellikle yüksek güce sahip elektrikli aletlerin kullanımı öncesi görevli elektrik dağıtım şirketine yapılacak güç artırım talepleri, elektrik altyapısı için gerekli yatırımların zamanında yapılmasına olanak sağlayacaktır’’ dedi

Toroslar EDAŞ Hakkında

Yatırım, teknoloji ve müşteri memnuniyeti gibi alanlarda elektrik dağıtım sektörüne öncülük eden Enerjisa Enerji Dağıtım Şirketleri, Başkent EDAŞ ve Ayedaş ile birlikte 3 şirketinden biri olan Toroslar EDAŞ; Adana, Gaziantep, Kilis, Mersin, Osmaniye ve Hatay’da kaliteli ve kesintisiz elektrik hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Enerjisa Enerji’nin elektrik dağıtım sektöründeki diğer şirketleri Başkent EDAŞ, Ankara, Bartın, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Kırıkkale ve Zonguldak’ta, Ayedaş ise İstanbul Anadolu Yakası’nda hizmet veriyor.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.