Toplu sözleşme ikramiyesi teklifi TBMM Genel Kurulu’ndan geçti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen maddeyle sendikalı memurların Toplu Sözleşme İkramiyesi olarak 641,81 TL ikramiye alacağı açıkladı.

Toplu sözleşme ikramiyesi teklifi TBMM Genel Kurulu’ndan geçti
Yayınlama: 28.07.2024
1
A+
A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, sendika ve konfederasyonlar ile sosyal diyalog zemininde yürütülen 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi’nde memurlar için toplu sözleşme ikramiyesi kazanımını sağladıklarını hatırlatarak bu kazanımın CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne başvurmasıyla iptal edildiğini belirtti.

Işıkhan, iptal kararı ile ikramiyeden yararlanan kamu görevlilerinin aylıklarında azalma meydana geldiğini ifade ederek “Biz emekçilerimizin, memurlarımızın kazanımlarının her zaman yanındayız.” dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen maddeyle sendikalı memurların Toplu Sözleşme İkramiyesi olarak 641,81 TL ikramiye alacağı ve tüm sendikalı memurların bu ikramiyeyi almalarının sağlanacağını vurgulayan Bakan Işıkhan, “Bu kanun teklifinin yasalaşma sürecine katkı sağlayan Cumhur İttifakı Milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Memurlarımız için hayırlı olsun.” açıklamasını yaptı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.