TOLKAR çözümleriyle çevresel ve kurumsal sürdürülebilirliğe odaklanıyor

Tekstil terbiye ve çamaşırhaneler için çözümler geliştiren TOLKAR, ITM 2024 fuarında TOLKAR FUTURE merkezi kontrol sistemi ve otomasyon ile otomatik yükleme ve boşaltma sistemini lanse edecek.

TOLKAR çözümleriyle çevresel ve kurumsal sürdürülebilirliğe odaklanıyor
Yayınlama: 30.05.2024
0
A+
A-

Tekstil terbiye ve çamaşırhane teknolojileriyle öne çıkan TOLKAR, yoğun geçen iş sezonunda yerel ve küresel pazarla buluşmak için ITM 2024 fuarında yerini alıyor.  Firma, 4-8 Haziran tarihleri arasında TÜYAP’ta düzenlenecek uluslararası tekstil teknolojileri fuarı ITM 2024’te Salon 11A Stant 1130/B’de ziyaretçilerini ağırlayacak. Fuara bu yıl bir enformasyon standı ile katılan TOLKAR, yeni ürün ve sistem lansmanlarını video yoluyla ITM ziyaretçileriyle paylaşacak. Son yıllarda çevreci ve sürdürülebilir ozon teknolojisine dayalı tekstil çözümleriyle fark yaratan firma, bu yıl TOLKAR FUTURE Merkezi Kontrol Sistemi’ni ve TOLKAR FUTURE Otomasyon ile Otomatik Yükleme ve Boşaltma sistemini tanıtacak. 

Son yıllarda ozon teknolojisine dayalı yıkama çözümleriyle sürdürülebilir tekstil üretimine ilişkin güçlü bir vizyon çizen TOLKAR, ITM’de ise odağına artan üretim maliyetlerini ve kurumsal sürdürülebilirliği alıyor. Lansmanı yapılacak olan TOLKAR FUTURE Merkezi Kontrol Sistemi ve Otomasyon ile Otomatik Yükleme ve Boşaltma sistemi sayesinde tekstilciler ve çamaşırhane yetkilileri daha fazla verimlilik elde edebilecek. Maliyet artışları ve sürdürülebilir tasarruf taleplerine bir yanıt olarak geliştirilen bu yenilikler, firmanın ekolojik ve ekonomik olarak fark yaratan çözümlerle lider konumda bulunduğunu bir kez daha gösteriyor. 

Dijital kontrol ve artan otomasyon kurumsal sürdürülebilirliği artırıyor

TOLKAR’ın yetkin mühendislerden ve disiplinler arası uzmanlardan oluşan AR-GE birimi tarafından geliştirilen TOLKAR Future Otomasyon Kontrollü Akıllı Konveyör Sistemi manuel hesaplamalara dayanan reçete sürecini optimize ediyor. Bu sistem operatör vasıtasıyla merkezi sisteme bağlı olarak, üretim için gerekli suyu, kimyasalı ve diğer tüm malzemeleri doğru miktarlarda hesaplayarak makineyi besler. Bu sayede tekstiller ve çamaşırlar istenilen program ve reçeteler doğrultusunda işlenir ve yıkanır. Bu bir yandan üretim maliyetlerini doğru hesaplamayı diğer yandan da standart ürün kalitesinin korunmasını mümkün kılar. 

TOLKAR çözümleriyle çevresel ve kurumsal sürdürülebilirliğe odaklanıyor

TOLKAR’ın merkezi kontrol sistemi ve otomasyon ile otomatik yükleme ve boşaltma işlemini gerçekleştiren konveyör sistemi, yeni nesil çamaşırhaneler için gerekli bir çözüm olarak tasarlandı. Birbiriyle iletişim halindeki makineler ve taşıyıcı konveyörler ile bu sistem, tesisteki verimi, günlük üretim hızını ve hacmini artırır. Sistemin temel avantajları arasında şunlar öne çıkıyor; Otomatik yükleme konveyörü ve taşıyıcı (shuttle) yardımı ile %90 oranında işçilik tasarrufu; Operatör hatalarından kaynaklı verim ve zaman kayıpları minimizasyonu; Hızlı yükleme ve boşaltma ile maksimum verimlilik; Otomatik kimyasal dozajlama ile minimum kimyasal kullanımı; Merkezi sistem kontrol ünitesinden reçete aktarımı ve makine seçimi; Kurutma çıkış konveyörü ve raporlama. 

TOLKAR’ın zengin ürün yelpazesinde parça boyama makineleri ve taş yıkama makineleri de bulunuyor. Parça boyama makineleri, özellikle büyük kapasiteli üretimlerde ve özel renk taleplerinde yüksek verimlilik ve esneklik sağlarken, taş yıkama makineleri denim ve diğer ağır kumaşların istenilen doku ve görünümüne ulaşmasını mümkün kılıyor. Bu makineler, çevre dostu süreçler ve enerji tasarruflu teknolojilerle donatılarak sürdürülebilir üretimi desteklemek üzere tasarlandı. TOLKAR’ın sunduğu bu gelişmiş çözümler, hem yüksek kalite standartlarına uygun üretim yapılmasını hem de maliyetlerin ve çevresel etkinin minimize edilmesine fırsat veriyor. TOLKAR üretimi olan Smartex Miracle sanayi tipi çamaşır makinesi aynı kg kapasiteli rakipleri ile karşılaştırıldığında %50 daha az su, kimyasal, buhar ve atık su ve %40 daha az elektrik enerjisi tüketimi avantajlarına sahiptir. Üstelik Smartex Miracle bunu, 400G sıkma gücünde titreşimsiz bir şekilde başarır. 

Ata Karace; Tekrar canlanan pazarlar için özel adımlar atıyoruz

TOLKAR Yönetim Kurulu Üyesi Ata Karace, ITM fuarlarının her zaman Türkiye ve bölgedeki tekstil pazarları için önemli bir fuar olduğunu belirterek, yeniliklerle bu fuara katılmaktan mutlu olduklarını söyledi. Türk tekstil endüstrisinin yanı sıra fuarda özellikle Orta Doğu ve Güney Doğu Asya ülkelerinden ziyaretçilerle buluşmayı beklediklerini açıklayan Karace, sözlerini şöyle sürdürdü; “90’dan fazla ülkeye ihracat yapan bir firma olarak küresel çapta bir pazar planı ile hareket ediyoruz. Her bölgenin tekstil üretim önceliklerinin ve pazar koşullarının farklı olduğunu biliyoruz ve bu doğrultuda her bölgeye özel adımlarımızı atıyoruz. Pandemi sonrasında birçok pazarda tekrar başlayan canlanmanın da etkisiyle ITM 2024 fuarının daha hareketli geçmesini bekliyoruz. Fuar boyunca tekstil profesyonellerine en uygun terbiye ve çamaşırhane çözümlerimizin yanı sıra, yeni kontrol ve otomasyon sistemlerimizi de anlatacağız. Günümüzde zorlaşan pazar koşullarında verimlilik artık karlılığın ilk ve öncelikli adımı haline geldi. TOLKAR çözümlerinin onlara sağladığı rakipsiz katkıyı ziyaretçilerimize anlatmak için büyük bir heyecan duyuyoruz.”

Hakkımızda

1969 yılında İzmir Çamdibi bölgesinde küçük bir atölyede tekstil ve çamaşırhane makineleri üretimi ile serüvenine başlayan TOLKAR, günümüzde İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan son teknoloji üç fabrikası ve 300’den fazla çalışanı ile önemli bir üretim gücüne ve kapasitesine sahiptir. Kendi teknolojilerini üretmenin yanı sıra küresel pazardaki önemli markaların da distribütörlüğünü yürüten firma 90’dan fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Türkiye’de 19’dan fazla satış ve servis noktasına sahip olan TOLKAR, yurt dışında da 30’dan fazla distribütörü ve servis noktası ile müşterilerine kapsamlı çözümler ve servis sağlıyor. 

AR-GE ve ÜR-GE çalışmalarını kendi bünyesinde gerçekleştiren TOLKAR, teknolojik, ekolojik ve ekonomik çözümler geliştirerek tekstil endüstrisine katma değer yaratırken, ayrıca çevrenin korunmasını da temel ilke olarak benimsiyor. Kurumsal gücünü ve vizyonunu büyüten firma, geliştirdiği çözümlerin patentlerini almanın yanı sıra, önde gelen standart belgelerine ve sertifikalara da sahip bulunuyor. 2008 yılında patentli teknolojilere sahip SMARTEX’i bünyesine katan firma, tekstil üretiminin çevresel ayak izini en aza indirmek için 2013 yılı itibariyle ozon teknolojilerini geliştirmeye başladı. Firmanın 2019 yılında başlattığı insansız çamaşırhane ve tekstil yıkama tesisleri için Otomasyon ve Endüstri 4.0 çözümlerini kapsayan TOLKAR Future pazarda yoğun ilgi görmeyi başardı. Ürün yelpazesinde her kapasiteden çamaşırhane ve tekstil terbiye makineleri bulunan TOLKAR’ın distribütörlüğünü yaptığı markalar arasında; COLMAC, SPEED QUEEN, BIKO, RENZACCI bulunuyor.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.