Times: ABD Kiev’in Rusya’ya İngiliz füzeleri fırlatmasını yasakladı

Londra, 17 Ağustos (Hibya) – The Times’ın haberine göre Washington, Londra’nın Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin Rusya topraklarında Storm Shadow füzelerini kullanmasına izin verme kararını engelliyor.

Times: ABD Kiev’in Rusya’ya İngiliz füzeleri fırlatmasını yasakladı
Yayınlama: 17.08.2024
1
A+
A-

İngiliz hükümetinden bir kaynak, talebin bir aydan fazla bir süre önce gönderildiğini ancak “sistemde takılı kaldığını” söyledi.

The Times'ın haberine göre İngiltere, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin Rusya topraklarında Storm Shadow füzelerini kullanmasına izin vermek istiyor ancak Washington bu hamleyi engelliyor. Bir İngiliz hükümet kaynağı talebin “ sistemde takılı kaldığını ” bir aydan uzun bir süre önce gönderilmiş olmasına karşın  henüz bir yanıt alınmadığını söyledi.. Bir başka savunma kaynağı ise bunun ABD için “ rutin bir süreç ” olduğunu söylüyor.

Pentagon Basın Sözcüsü Yardımcısı Sabrina Singh Perşembe günü yaptığı açıklamada, Kiev'e uzun menzilli silah kullanma izni verilmesi halinde Washington'un “ çatışmanın tırmanmasından korktuğunu ” vurguladı. Singh'e göre Ukrayna'nın topraklarını kurtarmak için bu tür silahlara ihtiyacı yok.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.