TikTok, yapay zeka içerik denetimine geçişte yüzlerce kişiyi işten çıkarıyor

Pekin, 11 Ekim (Hibya) – South Cina Morning Post’un haberine göre, ByteDance’e ait TikTok, yapay zeka içerik denetimine geçişte yüzlerce kişiyi işten çıkarıyor.

TikTok, yapay zeka içerik denetimine geçişte yüzlerce kişiyi işten çıkarıyor
Yayınlama: 11.10.2024
2
A+
A-

ByteDance'e ait sosyal medya platformu TikTok, içerik denetimi için yapay zekanın daha fazla kullanılmasına odaklandığı için, Cuma günü yaptığı açıklamada, Malezya'daki çok sayıda personel de dahil olmak üzere küresel iş gücünden yüzlerce çalışanı işten çıkaracağını açıkladı.

Çoğu şirketin içerik denetimi operasyonlarında yer alan çalışanlar, medyayla konuşma yetkileri olmadığı için anonim kalmalarını talep eden kaynaklara göre, Çarşamba günü geç saatlerde e-posta yoluyla işten çıkarıldıkları konusunda bilgilendirildi.

TikTok, sorulara yanıt olarak işten çıkarmaları doğruladı ve moderasyon operasyonlarını iyileştirmeye yönelik daha geniş bir planın parçası olarak küresel olarak birkaç yüz çalışanın etkilenmesinin beklendiğini söyledi.

TikTok, sitede yayınlanan içerikleri incelemek için otomatik algılama ve insan moderatörlerinin bir karışımını kullanıyor.

Şirketin web sitesine göre Pekin merkezli ByteDance, küresel olarak 200'den fazla şehirde 110.000'den fazla çalışana sahip.

The Information'ın geçen ay yayınladığı bir rapora göre değeri 230 milyar ABD dolarına yakın olan dünyanın en değerli yeni girişimi, bölgesel operasyonlarının bir kısmını birleştirmeyi hedeflediği için önümüzdeki ay daha fazla işten çıkarma planlıyor.

Anonim bir TikTok temsilcisi yaptığı açıklamada “Bu değişiklikleri, içerik denetimi için küresel işletme modelimizi daha da güçlendirmeye yönelik devam eden çabalarımızın bir parçası olarak yapıyoruz.” dedi.

İşten çıkarmalar ilk olarak Perşembe günü iş portalı The Malaysian Reserve tarafından bildirildi.

İşten çıkarmalar, küresel teknoloji firmalarının, hükümetin siber güvenlik suçlarıyla mücadele çabaları doğrultusunda sosyal medya operatörlerinden Ocak ayına kadar bir işletme lisansı başvurusunda bulunmalarını istediği Malezya'da daha fazla düzenleyici baskıyla karşı karşıya kalmasıyla gerçekleşiyor.

Malezya, bu yılın başlarında zararlı sosyal medya içeriklerinde keskin bir artış olduğunu bildirmiş ve TikTok da dahil olmak üzere şirketleri platformlarındaki denetimi artırmaya çağırmıştı.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.