Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekipleri 3.3 ton tütün ele geçirdi

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekipleri tarafından kaçakçılıkla mücadele faaliyetleri kapsamında İstanbul’da gerçekleştirilen operasyonda binlerce kaçak tütün ve tütün mamulü cinsi eşya ele geçirildi.

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekipleri 3.3 ton tütün ele geçirdi
Yayınlama: 18.08.2024
3
A+
A-

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Tütün Özel Ekibi ile İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından, İstanbul'da yürütülen istihbarat çalışmaları sonucu, tütün ve tütün mamullerinin toptan ticaretini yapan bazı firmaların seyyar depo yöntemine geçtikleri anlaşıldı.

Ticaret Bakanlığının açıklamasına göre Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Tütün Özel Ekibi ile İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen operasyon çerçevesinde 3 iş yerinde ve 5 araçta detaylı arama gerçekleştirildi.

Ekiplerin operasyonu sonucunda 3.3 ton tütün, 912 bin dal makaron, 61 kilo nargile tütünü, 150 bin adet filtre, 1455 paket sigara kağıdı, 3 bin 750 adet kesilmiş bandrol cinsi eşya ele geçirildi. Olaya ilişkin soruşturma, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde devam ediyor.

Bakanlığın açıklamasında “Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekipleri, her türlü kaçakçılık yöntemini tespit ederek, toplum sağlığına ve ülke ekonomisine tehdit oluşturan kaçakçılara geçit vermemekte, bu doğrultuda verdiği mücadelesini tüm ülke sınırlarında kesintisiz sürdürmektedir” ifadeleri yer aldı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.