Ticaret Bakanı Bolat, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Dombrovskis ile görüştü

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Belçika’da Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis ile bir toplantı yaptı.

Ticaret Bakanı Bolat, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Dombrovskis ile görüştü
Yayınlama: 30.05.2024
1
A+
A-

Ticaret Bakanı Bolat, Belçika’da Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Türkiye'nin AB ile olan ticari ilişkilerinin güçlendirilmesi ve mevcut Gümrük Birliği'nin modernizasyonu konularının ele alındığı görüşmede Bakan Bolat, mevcut ticaret hacminin 2023 yılında 211 milyar dolara ulaştığını ancak bu rakamı çok daha yukarılara taşımak için karşılıklı potansiyelin mevcut olduğunu ifade etti.

Ayrıca, Yeşil Mutabakat ve dijitalleşme konularında AB ile iş birliğini artırma konusundaki kararlılığı dile getiren Bakan Bolat “Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması (SKDM) ve dijital dönüşüm alanlarında daha sıkı bir iş birliği ve uyum sağlanması gerektiğini vurguladık. Görüşmemizde; vize süreçlerinin kolaylaştırılması konusunu da gündeme getirerek Türk iş insanları ve taşıyıcılarının vize işlemlerinde yaşadığı zorlukların, ticari ve ekonomik ilişkilerimizi yavaşlattığını ifade ettik.” dedi

Bolat, vize işlemlerinin kolaylaştırılması ve sürelerinin uzatılması için AB Komisyonu'nun somut adımlar atmasının gerektiğini de belirterek “Bu görüşmenin, Türkiye-AB ilişkilerini daha ileriye taşıyacak somut adımlar atılması için önemli bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Ortak hedeflerimiz doğrultusunda iş birliğimizi güçlendirmek adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.