Ticaret Bakanı Bolat, 15. Yerel Zincirler Buluşuyor Konferansı ve Fuarı’na katıldı

Ticaret Bakanı Bolat, İstanbul’da 15. Yerel Zincirler Buluşuyor Konferansı ve Fuarı’na katıldı.

Ticaret Bakanı Bolat, 15. Yerel Zincirler Buluşuyor Konferansı ve Fuarı’na katıldı
Yayınlama: 11.09.2024
2
A+
A-

Ticaret Bakanı Bolat, İstanbul’da perakende sektörünü bir araya getiren 15. Yerel Zincirler Buluşuyor Konferansı ve Fuarı’na katıldı.

Perakende sektörünün 1,5 milyon işletmesi ve 10,5 trilyon liralık hacmi ile Türkiye'nin ekonomik büyümesinin önemli bir parçası haline geldiğini belirten Bakan Bolat, “Dünyada ve ülkemizde perakende sektörü teknolojinin gelişimi ile birlikte bir dönüşüm geçirmektedir. Hükümet ve Ticaret Bakanlığı olarak, dijitalleşmenin sunduğu fırsatları yakalama ve dijital döneme adaptasyon noktasında perakende sektörümüzün yanında olacağız.” dedi.

Bolat, Ticaret Bakanlığı olarak ticaretin adil, şeffaf, sürdürülebilir bir şekilde devam ettirilmesine büyük önem verdiklerinin altını çizerek şunları kaydetti:

“Bu doğrultuda; fırsatçılık, karaborsacılık ve fahiş fiyat uygulamaları ile kararlılıkla mücadelemizi sürdürüyoruz. Temel amacımız; çiftçiden üreticiye, tedarikçiden yerel zincirlere ve tüketiciye kadar her bir paydaşın fayda sağladığı ve haklarının korunduğu bir ekosistem inşa etmektir. Fuarımızın hayırlara vesile olmasını diler; burada elde ettiğimiz çıktıların yerel zincirlerimize yeni ufuklar açmasını temenni ediyorum.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.