THF Başkanı Uğur Kılıç, Mini Mini Türkiye Hentbol Şampiyonası’nda oyuncular ile buluştu

Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) tarafından Amasya’da düzenlenen ve büyük bir coşkuyla başlayan Mini Mini Türkiye Hentbol Şampiyonası’nda minik hentbolcuları ziyaret eden THF Başkanı Uğur Kılıç ve Yönetim Kurulu Üyeleri Şirin Mine Kılıç ile Gökhan Göktaş, sporcular tarafından büyük ilgi ile karşılandı.

THF Başkanı Uğur Kılıç, Mini Mini Türkiye Hentbol Şampiyonası’nda oyuncular ile buluştu
Yayınlama: 09.08.2024
1
A+
A-

2014, 2015, 2016 ve 2017 doğumlu oyunculardan oluşan 22 takım, yaklaşık 264 sporcu ve 40 antrenör olmak üzere toplam 304 katılımcı ile gerçekleşen turnuvada tüm takımlara kupa verilirken, düzenlenen törenle dereceye giren takımlara ödülleri verildi.

THF başkanı Uğur Kılıç, turnuvada yer alan kulüp temsilcileri ile de bir araya gelerek hentbolun geleceği üzerine fikir alışverişinde bulundu. Görüşmelerde, kulüplerin yaşadığı sorunlar dinlenerek, hentbolun gelişimi için atılacak adımlar tartışıldı.

Turnuvaya katılan minik yaş grubu sporcularıyla, Hentbolun tabana yayılması ve daha genç yaş gruplarına ulaşılmasını hedeflediklerini belirten Kılıç, Türkiye genelinde daha geniş kitlelere ulaşmak ve sporcuların daha iyi imkanlarla buluşturulması adına federasyonun projeleri hakkında bilgi verdi. Başkan Kılıç, ayrıca genç sporcuların eğitimine ve gelişimine yönelik yeni stratejiler üzerinde de durdu.

Başkan Kılıç: “Bu turnuva, sadece hentbolun değil, aynı zamanda dostluk ve kardeşlik bağlarının pekiştiği bir platform”

Şampiyonanın düzenlendiği Amasya ilinin tarihi ve kültürel zenginlikleri ile de katılımcılara unutulmaz anlar yaşattığına değinen THF Başkanı Kılıç şu değerlendirmelerde bulundu:

“Türkiye Hentbol Federasyonu olarak, hentbol sporunu daha ileriye taşımak ve genç yeteneklerin önünü açmak için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz. Bu tür organizasyonlar, sporun birleştirici gücünü bir kez daha gözler önüne seriyor. Minikler Türkiye Hentbol Şampiyonası, sadece hentbol sporunun değil, aynı zamanda dostluk ve kardeşlik bağlarının pekiştiği bir platform olma özelliği taşıyor. Turnuvanın sonunda, tüm katılımcılar hem sportif hem de kişisel anlamda büyük kazanımlar elde etmiş olacak.

THF olarak, son yıllarda hayata geçirdiğimiz çalışmalarla lisanslı Hentbolcu sayımızı 7 binlerden 21 binin üzerine çıkarmayı başardık. Çocuklara Hentbol sporunu sevdirmek için projeler başlattık. Bugün bu minik sporcularımız yarın olimpiyatlarda yarışacak yaşa gelecekler. Şimdiden onlara yatırım yapmanın önemine inanıyoruz. Türk Hentbolunun gelişiminin küçük yaşlarda atılan temellere dayandığı bilinciyle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm gücümüzle çalışacağız.”

Turnuvada kızlar ve erkekler kategorilerinde sıralama

Turnuvada kızlar kategorisinde sıralama şöyle oluştu:

   1. Amasya Tatküpü

   2. Gaziantep GSİM

   3. Artvin İl Karması

   4. Tokat Turhal Belediyesi

Erkekler kategorisinde sıralama ise şöyle:

  1. Tokat Turhal Belediyesi

  2. Sherin İnebolu

  3. Kayseri Spor A.Ş

  4. Bolu Hentbolu


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.