THF Başkanı Kılıç, Sivas’ta hentbolun gelişimi için önemli temaslarda bulundu

Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Başkanı Uğur Kılıç, THF A Milli Erkek Takımı Asbaşkanı Salim Öztürk ile birlikte hentbolun gelişimini desteklemek amacıyla gerçekleştirdiği Sivas ziyaretinde önemli temaslarda bulundu. Başkan Kılıç, Sivas ziyareti kapsamında, Sivas İl Müdürü Erdoğan Tunç, Sivas Belediye Spor Kulübü Başkanı Ahmet Polat ve Sivas İl Özel İdare Spor Kulübü Başkanı Bekir Gemici ile görüştü.

THF Başkanı Kılıç, Sivas’ta hentbolun gelişimi için önemli temaslarda bulundu
Yayınlama: 23.08.2024
0
A+
A-

THF Başkanı Uğur Kılıç, Sivas ziyareti kapsamında ayrıca, Sivas Hentbol İl Temsilcisi Turgut Demirkan ve Hentbol Antrenörü Doğan Ardahanlı ile de bir araya gelerek, Sivas’taki hentbol faaliyetlerinin daha da geliştirilmesi ve sporun daha geniş kitlelere ulaştırılması konusunda iş birliği fırsatları ele alındı. 

Bu ziyaretlerde, hentbolun Türkiye genelinde yaygınlaştırılmasının yanı sıra, Sivas’ta faaliyetlerin daha da geliştirilmesi konuları tartışıldı.

Başkan Kılıç, Sivas ziyareti sonrasında yaptığı açıklamada, hentbolun ülke genelinde daha fazla insana ulaşması için kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini belirterek, bölgede gerçekleştirilen temasların hem sporun gelişimi hem de yeni nesillerin hentbolla tanışması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

“Hentbolun her köşeye ulaşması için kararlıyız”

Gerçekleştirdiği temasların ardından bir açıklama yapan Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç, “Sivas’ta gerçekleştirdiğimiz ziyaretler, hentbolun bu bölgede daha da gelişmesi için önemli bir adım oldu. Yerel yönetimlerle ve spor camiasının değerli temsilcileriyle bir araya gelerek, gençlerimize ve çocuklarımıza hentbolu sevdirmek adına ortak projeler geliştirmeyi hedefliyoruz. Hentbolun ülkemizin her köşesinde daha yaygın ve erişilebilir hale gelmesi için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.” dedi.

Uğur Kılıç açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Olimpiyatları hedefleyen bir federasyon olarak bunun için gerekli çalışmaları yapabilecek yeterlilikteyiz. Kadın milli takımımız Euro 2024’e katılıyor, Euro 2026’ya ev sahipliği yapıyoruz. 2027 Dünya Şampiyonasına katılarak, 2028 Olimpiyat Oyunları eleme grubuna kalmayı hedefliyoruz. Erkek A Milli takımlarında 2026 Avrupa ve 2027 Dünya şampiyonası finallerine katılmayı hedefliyoruz.”

Kılıç, altyapı kızlarda Avrupa’da B klasmandan A klasmana yükseldiklerini kaydederek, ”Tüm altyapı kategorilerinde bunu başaracağız. Lisanslı sporcu sayısını 3 yılda 3 kat artırdık, 8 binden 24 bine çıkardık. 2028’e kadar 4 kat daha artırarak 100 binin üzerine çıkaracağız. Kadın ve erkek sporcu sayısını eşitleyeceğiz”dedi. 

Kılıç şöyle devam etti:

“Oyuncu ve lig kalitesinin artırılması için çalışmalar yapacağız. Camia takımları, kurumsal lig takımları ve büyük kulüplerin (Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor) hentbol takımı kurmasını sağlayarak, ligleri daha rekabetçi duruma getireceğiz. 2028’e kadar en az 8 yeni kulübün kurulmasını hedefliyoruz.

Gençlik ve Spor ile Milli Eğitim Bakanlıklarımız ile birlikte yapacağımız Kral Şakir Hentbol Oynuyor Projesi’ni 81 ile yayacağız. Dört yılda 5 bin okulda, 200 bin çocuğa ve 5 bin beden eğitimi öğretmenine ulaşacağız.

Bakanlık ile iş birliği yaparak dört yıl içinde en az iki tane Hentbol Spor Lisesi açacağız. IHF iş birliği ile Handball@school projesini hayata geçireceğiz.”

Sosyal sorumluluk projelerimiz olan down sendromlu çocuklar için hayata geçirdiğimiz Hentbol ile +1 ve deprem bölgesindeki çocuklar için EHF ile birlikte uygulamaya koyduğumuz  Hentbol İyileştirir Projelerine devam edeceğiz.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.