The Sun gazetesi seçim arifesinde İşçi Partisi’ne desteğini ilan etti

Londra, 4 Temmuz (Hibya) – Yıllarca süren eleştirel haberlerin ardından, bulvar gazetesi The Sun 2005’ten bu yana yapılacak ilk seçimlerde İşçi Partisi’ni destekliyor. The Sun’ın bugünkü sayısı ”değişim zamanı geldi” manşetiyle yayımlandı.

The Sun gazetesi seçim arifesinde İşçi Partisi’ne desteğini ilan etti
Yayınlama: 04.07.2024
1
A+
A-

Rupert Murdoch'ın sahibi olduğu Sun gazetesinin kimi destekleyeceğine dair spekülasyonlar, Rishi Sunak'ın 22 Mayıs'ta genel seçim çağrısı yapmasından bu yana devam ediyordu ve o gün yayınlanan bir başyazıda erken seçim kararı “büyük bir kumar” olarak nitelendirilmişti.

Ancak sandıkların açılmasına 24 saatten az bir süre kala Sun, sitesindeki ana haberi, arka planda bir futbol sahası resmi, İngiltere teknik direktörü Gareth Southgate'in küçük bir resmi ve manşetin yer aldığı gazetesinin ön sayfasını gösteren bir haberle değiştirdi: “İngiltere sandık başına giderken … yeni bir teknik direktörün zamanı geldi (Southgate'i kovun demiyoruz).”

The Sun'ın bu dönüşü İşçi Partisi lideri tarafından memnuniyetle karşılandı. Starmer “The Sun'ın desteğini almaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu, partimizin ne kadar değiştiğini, çalışan insanların hizmetine geri döndüğünü gösteriyor ve yarınki seçimde teklif edilen değişim de bu.” dedi.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.