The Steve Group CEO’su Derya Türker Blockchain X İstanbul’da gündemi değerlendirdi

The Steve Group’un stratejik partner olarak yer altığı Blockchain X İstanbul etkinliğinde The Steve Group CEO’su Derya Türker, kripto para piyasalarına dair görüşlerini paylaştı. Türkiye’nin kripto paralar açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunun altını çizen Türker, dijital varlıkların meşrulaştırılması için regülasyonların şart olduğunu belirtti.

The Steve Group CEO’su Derya Türker Blockchain X İstanbul’da gündemi değerlendirdi
Yayınlama: 29.05.2024
2
A+
A-

Ekonomiyle ilgilenen herkesin ilgisini çekecek, hem piyasalarda hem de sosyal yaşamda etkin olarak kullanılabilecek bir dizi platforma ev sahipliği yapan The Steve Group, Grand Cevahir Hotel’de gerçekleşen Blockchain X İstanbul etkinliğinin stratejik partneri olarak yer aldı. Sektördeki son gelişmeleri ele alan etkinlikte, The Steve Group CEO’su Derya Türker de konuşmacı oldu.

Oturumda dijital varlıkların geleceğine, regülasyonlara ve The Steve Group’un çalışmalarına değinen Derya Türker, “Türkiye, kripto para hacmi açısından Avrupa’da birinci dünyada ise üçüncü sırada yer alıyor. Biz The Steve Group olarak Türkiye’nin sahip olduğu bu potansiyeli değerlendirmek için Türkiye’de fon bulamayan yatırımcılara fon sağlamak adına bir adım attık. Steve Labs projesiyle Türkiye’den çıkan kripto projelerini yabancı yatırımcılarla bir araya getirerek onların gelişimini ve küresel kripto ekosistemini desteklemeyi hedefliyoruz. Tabii bunun için girişimlerin sahip olması gereken bazı özellikler bulunuyor.

Örneğin bir start up, fon sağlamak için token çıkarmayı planlıyorsa bunu detaylıca incelemek gerekiyor. Bu noktada benim ilk baktığım şey start up’ların token çıkarmadan önce yatırım alıp almadığı oluyor. Biz şirket olarak sadece para toplamak için token çıkaran projelerden uzak duruyor ve projelerin daha çok teknik tarafına bakıyoruz. Bana göre yatırım almak isteyen startup’ların sahip olması gereken en önemli özellikler istikrar ve sürdürülebilirlik. Girişimler bu özellikleri taşıyorsa yatırım alma şansı artacaktır.” dedi.

Regülasyonlar kripto paraların meşrulaştırılması anlamına geliyor

Türkiye’de devam eden regülasyon süreci hakkında da düşüncelerini paylaşan Derya Türker, regülasyonların kripto varlıkların meşrulaştırılması için şart olduğunu söyledi ve şunları ekledi:

“Regülasyonlar aslında kripto varlıklarının meşrulaştırılması anlamına geliyor, bu nedenle regülasyonların şart olduğunu düşünüyorum. Tabii bu düzenlemeleri yapan kişilerin sektör hakkında bilgi sahibi olması gerekiyor. Dijital dünyada bir şeyleri kontrol altına almak için makul kurallar koymak önemli. Yasaklanan şeyler illegal hareketlerin önünü açıyor, bu yüzden de kuralların iyi koyulması gerektiğini düşünüyorum.”

 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.