TEVİTÖL “Ön Değerlendirme Günleri” başlıyor

TEVİTÖL, LGS’de yüksek başarı gösterenler arasından kabul edeceği 72 öğrenciyi belirlemek için Adana, Ankara, Diyarbakır, Kocaeli ve İzmir’de Ön Değerlendirme Günleri düzenliyor.

TEVİTÖL “Ön Değerlendirme Günleri” başlıyor
Yayınlama: 29.06.2024
4
A+
A-

Türkiye’nin tüm illerinden yetenekli ve akademik potansiyelli öğrencilere yüksek oranlarda burslar vererek, kendi yeteneklerine ve ilgi alanlarına göre farklılaştırılmış eğitim anlayışı ile kucak açan TEV İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL), 2024-2025 yılı hazırlık sınıfı kabulleri için kritik tarihleri açıkladı. TEVİTÖL öğretmenleri ve uzman Türk Eğitim Vakfı (TEV) kadrosu tarafından düzenlenecek ve her aday öğrenci için dokuz saatlik tempolu bir programla tasarlanan Ön Değerlendirme Günleri; 24, 25, 26, 27, 28, 29 ve 30 Haziran ile 1 ve 2 Temmuz tarihlerinde Gebze Muallimköy’de bulunan TEVİTÖL kampüsünde gerçekleştirilecek. İstanbul dışında yaşayan ve kampüse erişim güçlüğü yaşayan öğrenciler için ise 28-29 Haziran ve 1-2 Temmuz tarihlerinde İzmir, Adana, Ankara ve Diyarbakır'da da Ön Değerlendirme Günleri düzenlenecek.

Ön Değerlendirme Günlerinde; matematik, fen, dil, sanat, yaratıcılık ve kendini ifade etme becerisinin yanı sıra yatılı okul yaşamının gerektirdiği kişilik özellikleri ile öz bakım becerilerinin yeterliliği, ulusal ve evrensel değerler gibi birçok alanda yapılacak etkinliklerle öğrenciler değerlendirilecek. Ön başvuruların web sitesi üzerinden yapılabildiği okula başvuranlar arasından web sitesinde ilan edilen kriterlere göre uygun olan adaylar Ön Değerlendirme Günleri’ne çağırılacak.

Bilsem öğrencilerine özel burs fırsatı

TEVİTÖL’e kayıt sürecinde ilk 10’a giren BİLSEM öğrencileri, maddi durumlarına bakılmaksızın Türk Eğitim Vakfı tarafından tam burslu olarak kabul edilecek ve eğitim süresince tam burs ile desteklenerek TEVİTÖL’ün sunduğu ayrıcalıklardan faydalanacak. İlk 10’a giremeyen öğrencilere ise ailelerin mali durumlarına göre Türk Eğitim Vakfı tarafından burs imkanı sunulacak.

Öğrencilere, temel müfredatın yanı sıra yetenek ve ilgilerine göre farklılaştırılmış, zenginleştirilmiş ve gerektiğinde bireyselleştirilmiş özel öğrenme imkanları sunan TEVİTÖL’de dünyaca ünlü piyanist kardeşler Güher & Süher Pekinel imzalı müzik bölümünün yanı sıra drama, mekatronik, girişimcilik, astronomi, felsefe, münazara, olimpiyat ve proje çalışmaları, MUN ve uluslararası projeler gibi birçok farklı alana uzanan 40’tan fazla kulüp yer alıyor. Okul, bir yılı zorunlu hazırlık olmak üzere toplamda beş yıllık bir programa sahip olup öğrenciler son iki yılda Advanced Placement (AP) programını da seçebiliyor. Gebze Muallimköy Mahallesinde 42 farklı şehirden öğrencinin öğretmenleriyle bir arada yaşadığı 414 dönümlük bir kampüste bulunan TEVİTÖL’ün 288 öğrencilik bir kapasitesi var.

TEVİTÖL ile ilgili detaylı bilgi almak için www.tevitol.k12.tr adresi ziyaret edilebilir.

TEV İnanç Türkeş Özel Lisesi Hakkında

Türkiye’nin dört bir yanından yetenekli, başarılı, akademik potansiyeli yüksek öğrencileri kendi özel değerlendirmesiyle seçen Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL), öğrencilerine üst düzey bir eğitim veriyor. Öğrencilerine kazandırdığı çağdaş akademik ve kültürel birikimle onları hem Türkiye’nin ve dünyanın en iyi üniversitelerine hazırlamayı hem de geleceği parlak dünya vatandaşları ve sosyal etki yaratan öncüler olarak yetiştirmeyi hedefleyen TEVİTÖL, bunu gerçekleştirirken maddi imkânı olmayan öğrenciler için de fırsat eşitliği yaratmayı amaçlıyor. Yaklaşık yüzde 92’sinin tam ya da kısmi burs alan TEVİTÖL öğrencileri, daha küçük yaşlarında hem dünyada hem de ülkemizde eşine az rastlanır başarılara imza atarak isimlerini duyuruyor ve dünyanın en prestijli üniversitelerinin dikkatini çekiyor. TEVİTÖL Mezunlarının yüzde 75'i Türkiye'nin, yüzde 25'i ise dünyanın en seçkin üniversitelerinde eğitimlerini tamamlamış veya eğitimlerine devam ediyor.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.