Tether, XREX Group’a 18,75 milyon dolar yatırım yaptı

Tether, blockchain destekli finans kurumu XREX Group’a 18,75 milyon dolarlık stratejik yatırım yaptığını duyurdu. Gerçekleşen yatırım, USDT tabanlı sınır ötesi ödemeleri kolaylaştırmayı ve gelişmekte olan pazarlarda finansal katılımı teşvik etmeyi amaçlıyor. Ayrıca Tether ve XREX, yasa dışı kullanımı tespit etmeye yönelik düzenleyici teknolojilerde de yenilikler yapmayı hedefliyor.

Tether, XREX Group’a 18,75 milyon dolar yatırım yaptı
Yayınlama: 10.06.2024
2
A+
A-

Dijital varlık sektörünün en büyük şirketlerinden Tether, blockchain destekli finans kurumu XREX Group'a 18,75 milyon dolarlık stratejik yatırım yaptığını duyurdu. Bu iş birliği, dijital varlık sektöründe yenilikçiliği teşvik etmeyi, gelişmekte olan pazarlarda USDT tabanlı sınır ötesi ödemeleri kolaylaştırmayı ve düzenleyici teknolojilerde yenilik yapmayı amaçlıyor.

XREX; Tether'in finansmanıyla gelişmekte olan pazarlarla uyumlu, USDT tabanlı sınır ötesi B2B ödemelerini kolaylaştıracak ve işletmelere daha fazla kolaylık, verimlilik ve potansiyel olarak daha düşük maliyetler sunarak finansal işlemlerde devrim yaratacak. Ek olarak XREX, Tether Gold ile rezerve edilen USD sabitli birleştirilmiş stabilcoin olan XAU1'i piyasaya sürmek için Unitas Vakfı ile birlikte çalışacak ve müşterilere istikrarlı bir alternatif ve enflasyona karşı korunma sağlayacak.

Tether, yaptığı yatırımlarla finansal katılımı teşvik ediyor

Bu iş birliği, Düzenleyici Teknolojide (RegTech) yeniliği teşvik edecek ve stabilcoin’lerin yasa dışı kullanımını tespit etmeye ve önlemeye yönelik çözümleri geliştirecek. Tether'in sorumlu mali yönetim taahhüdü, XREX'in gelişmekte olan pazarlardaki tüm kripto kullanıcıları için güvenli, erişilebilir ve güvenilir bir ortam geliştirmeye olan bağlılığıyla uyum sağlayacak.

Konu hakkında yorum yapan Tether CEO'su Paolo Ardoino: “Tether olarak XREX Group'a yaptığımız stratejik yatırım, gelişmekte olan pazarlarda finansal katılımı teşvik etme konusundaki kararlılığımızı gösteriyor. XREX ile iş birliğimiz, Unitas Vakfı tarafından piyasaya sürülecek yeni stabilcoin ile bölgede finansal erişilebilirlik ve verimlilik için yeni bir standart belirleyerek USDT tabanlı sınır ötesi ödemelerin kolaylaştırılmasını da içeren birçok girişime öncülük edecek. Bu son yatırım, çeşitli endüstri sektörlerindeki yatırımlarımızın da yansıttığı gibi Tether'in kripto pazarı sınırlarının ötesine uzanan dayanıklı bir altyapı oluşturma yönündeki vizyonuyla da uyum sağlıyor.” dedi.

XREX iş birliğiyle yasa dışı kullanımı önlemeye yönelik çözümler geliştirilecek

Gerçekleştirdikleri iş birliğini değerlendiren XREX Group CEO'su Wayne Huang, “Tether ve XREX, kolluk kuvvetlerinin suçluları tespit etmesine, tutuklamasına ve cezalandırmasına yardımcı olmak için başarılı bir iş birliği yaptı. Tether'in desteği ve yatırımıyla, bu başarıyı XREX Group'u sorumlu bir finans kurumu olarak daha da geliştiren bir RegTech ürün grubuna dahil ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

XREX Group CRO'su Winston Hsiao ise, “En iyi yetenekleri işe almamızı hızlandırmak için yeni ekip hisselerinin ihracını içeren yükseliş turuna desteklerinden dolayı Tether'e ve tüm mevcut yatırımcılara teşekkür ediyoruz. Bu stabilcoin destekli finansal katılım hareketi, mevcut küresel takas ve ödeme sistemlerine uzun vadeli ve olumlu bir değişiklik getirecek.” şeklinde konuştu.

XREX, Tayvan Hükümeti Ulusal Kalkınma Fonu, CDIB Capital Group, SBI Holdings, E.Sun Financial Holding, ThreeD Capital, AppWorks, BlackMarble ve Yeni Ekonomi Girişimleri gibi etkileyici bir yatırımcı kadrosuna sahip. XREX Singapur, yakın zamanda Singapur'un Büyük Ödeme Kurumu lisansını almışken, XREX Tayvan ise Mali Denetleme Komisyonu'nun Kayıtlı VASP statüsü altında faaliyet gösteriyor.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.