Tether, XAUT ile desteklenen yeni dijital varlığı Alloy by Tether’i duyurdu

Kripto para sektörünün en büyük şirketi Tether, Tether Gold tarafından desteklenen yeni token’ı Alloy by Tether’i duyurdu. Şirket, bu yeni token ile stabil bir hesap biriminin güçlü yönlerini altının güvenliği ve güvenilirliği ile birleştirerek dijital ekonomide istikrarı yeniden tanımlamayı amaçlıyor.

Tether, XAUT ile desteklenen yeni dijital varlığı Alloy by Tether’i duyurdu
Yayınlama: 24.06.2024
3
A+
A-

Bağlı varlıklar olarak bilinen yeni bir dijital varlık kategorisi de oluşturan Alloy by Tether, aşırı teminatlandırma gibi stabilizasyon stratejileri yoluyla referans varlıkların fiyatını takip etmek için tasarlandı. Bu yaklaşımla da referans varlık ile bağlı karşılığı arasında tutarlı değerin ve istikrarın sağlanması hedefleniyor.

Alloy by Tether serisindeki ilk token aUSD₮ olurken, bu dijital para birimi bir ABD dolarının değerini izlemek için oluşturuldu. aUSD₮'yi güçlü kılan şey Tether Gold (XAU₮) tarafından aşırı teminat altına alınmış olmasıydı. Bu teminat ise İsviçre’de gerçek fiziksel altınların rezerv edilmesiyle sağlandı.

Kullanıcılar, teminat olarak Tether Gold yatırarak aUSD₮ oluşturabiliyor

Kullanıcılar, Tether Gold'u (XAU₮) teminat olarak kullanarak aUSD₮ token’ları oluşturabilir. Bu, XAU₮'lerini satmak zorunda kalmadan, ABD doları kadar yaygın bir para birimiyle dijital işlemler, ödemeler ve havale işlemleri gerçekleştirmek isteyen kullanıcılara oldukça yararlı ve yenilikçi bir kombinasyon sunuyor. Şu anda, Alloy by Tether akıllı sözleşmeleri Ethereum Ana Ağında konuşlandırılmış durumda. Kullanıcılar, Ethereum uyumlu akıllı sözleşmeler tarafından yönetilen bir süreç aracılığıyla, teminat olarak Tether Gold yatırarak aUSD₮ oluşturabiliyor. Mint to Value (MTV) oranını sürekli olarak değerlendirmek için Price Oracle'larını kullanan aUSD₮ akıllı sözleşmesi, tüm teminatları ve basılan token’ları takip ederek şeffaflığı da sağlıyor.

Alloy by Tether, potansiyel olarak getiri sağlayan ürünler de dahil olmak üzere, daha geniş destek mekaniğine sahip farklı bağlı varlıkların oluşturulmasına olanak tanıyan açık bir platform olarak öne çıkıyor. Bu teknoloji, portföylere entegre edilebilecek güvenli, altın destekli bir dijital varlık sunarak kurumlar için varlık yönetimine modern bir yaklaşım sağlıyor. Yeni dijital varlığın ihraç ve yönetim faaliyetlerini ise El Salvador'daki CNAD tarafından yetkilendirilen “Moon Gold NA” ve “Moon Gold El Salvador” üstleniyor.

Alloy by Tether'e ilişkin açıklamalarda bulunan Tether CEO'su Paolo Ardoino, “Altınla desteklenen ve referans bir fiat para birimine bağlı bir dijital varlık sınıfı sunan Alloy by Tether'i duyurmaktan heyecan duyuyoruz. Stabilizasyon mekanizması USD₮ gibi geleneksel seçeneklerle karşılaştırıldığında farklı olsa da bu yenilikçi çözüm heyecan verici bir dönüm noktasına işaret ediyor. Yakında çıkacak olan dijital varlık tokenizasyon platformumuzda da kullanıma sunmayı planladığımız bu yeni çözümün sektörle olan etkileşimini de sabırsızlıkla bekliyoruz.” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.