Teknolojinin Kalbi Taşkent’te Atacak: Bilkent CYBERPARK ve Gazi Teknopark’tan Türkiye – Özbekistan İş Forumu!

Bilkent CYBERPARK tarafından ve Gazi Teknopark iş birliğiyle, Türk firmalarının uluslararası rekabet gücünü artırmak ve dış ticaret kapasitelerini genişletmek amacıyla 24-25-26 Temmuz 2024 tarihleri arasında Özbekistan’ın Taşkent şehrinde Özbekistan – Türkiye İş Forumu’nu düzenleniyor!

Teknolojinin Kalbi Taşkent’te Atacak: Bilkent CYBERPARK ve Gazi Teknopark’tan Türkiye – Özbekistan İş Forumu!
Yayınlama: 28.05.2024
21
A+
A-

Bilkent CYBERPARK, firmaların dış ticaret kapasitelerinin ve uluslararası rekabet düzeylerinin artırılmasını hedeflemekte olup, firmaların ihtiyaçları doğrultusunda hedef pazar analizleri gerçekleştirmektedir. Bu pazar analizleri doğrultusunda firmaların ihracat kapasitelerini geliştirmek adına belirlenen hedef ülkeye iş forumları düzenleyerek, o ülkedeki firmalarla uygun eşleştirmelerle satış, distribütörlük, partnerlik gibi olanakları sağlamayı hedeflemektedir.

T.C. Ticaret Bakanlığı’nın Türkiye Bilişim Sektörünün Uluslararasılaşması ve E-Turquality (Bilişim Yıldızları) Programı’nda yer alan Sektörel Ticaret Heyeti desteğiyle, Özbekistan İş Forumu’nun düzenlenmesi planlanmaktadır. 24-25-26 Temmuz 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek İş Forumu’nda, katılımcı firmalar B2B görüşme fırsatı elde ederek faaliyetlerini Orta Asya pazarına sunma şansı yakalayacaktır. Finansal teknolojilerden altyapı ve telekomünikasyona, eğitim teknolojilerinden siber güvenliğe, savunma sanayiinden dil teknolojilerine ve sağlık teknolojilerine kadar tüm bilişim sektörlerine yönelik olarak B2B görüşmeler gerçekleştireceklerdir.

Özbekistan bilişim ekosistemini anlamak ve programı buna göre kurgulamak üzere Bilkent CYBERPARK, Nisan 2024’te Taşkent’teki kurum ve kuruluşları ziyaret eden bir ön heyet organize etmiştir. Bu kapsamda, Taşkent’teki Türk Büyükelçiliği, Özbekistan Dijital Teknolojiler Bakanlığı, Dijital Teknolojiler ve Yapay Zeka Enstitüsü, Özbekistan Savunma Sanayi Ajansı, Uzinfocom, Taşkent Bilgi Teknolojileri Üniversitesi, IT Park, Inno Park ve Özbekistan Cyberpark ile görüşmeler gerçekleştirilmiştir.

Bilişim sektöründe çalışan firmalara açık düzenlenecek İş Forumu’nda katılımcı firmaların profilleri oluşturulacak, sundukları ürün ve hizmetler Özbekistan’daki danışmanlar tarafından incelenecek ve talep ettikleri iş birlikleri kapsamında (satış, partnerlik, distribütörlük vb.) uygun eşleştirmeler yapılarak Özbekistan’da faaliyet gösteren firma ve kurumlar ile bir araya gelmeleri sağlanacaktır.

Söz konusu İş Forumu’na katılmak isteyen firmalar, biltelinfo@cyberpark.com.tr adresine e-posta göndererek bilgi alabilirler. Son başvuru tarihi 31 Mayıs 2024’tür.

CYBERPARK, Gazi TGB, Özbekistan, Teknolojinin kalbi
www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.