Tekin: 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı’na ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ ile adım atıyoruz

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlangıcı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Tekin: 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı’na ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ ile adım atıyoruz
Yayınlama: 08.09.2024
2
A+
A-

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2024-2025 eğitim öğretim yılının yarın başlayacak olması nedeniyle mesaj yayımladı.

20 milyon öğrenci, 1,2 milyon öğretmen, eğitim çalışanı ve milyonlarca veli ile birlikte çok büyük bir aile olduklarını belirten Tekin, “2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı'na Türk eğitim tarihinde bir dönüm noktası oluşturacağına inandığımız 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' ile adım atıyoruz. Yeni programlarımız; okul öncesi (ana sınıfı), ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf, ortaöğretim hazırlık ve 9. sınıf düzeyinde uygulanacak” dedi.

Bakan Tekin, bu eğitim öğretim yılında ikinci projenin milli bir sorumluluk olarak görülen mesleki ve teknik eğitim olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi için “Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi”, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 10 Ağustos'ta Resmî Gazete'de yayımlandı. Bu belgede “Herkesin Bir Mesleği Olmalı” anlayışını esas aldık. Sektör iş birlikleriyle erişim ve kaliteyi artırmak istiyoruz. “Mesleki ve Teknik Eğitimde Gelecek Perspektifi ve Yapılacak Çalışmalar” başlığı altında erişim, iyileştirme ve istihdama hazırlık olmak üzere 3 ana temada çocuklarımızın içindeki potansiyeli ortaya çıkarmak ve özel yeteneklerini, becerilerini tespit etmek, erken dönemde farkındalık oluşturmak için 74 strateji belirledik.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.