TCG Kınalıada korveti, İskenderiye Mısır’ı ziyaret etti

Türkiye ile Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 100’üncü yıl dönümü etkinlikleri sonrasında Japonya’dan dönüş seyrine devam eden TCG Kınalıada korveti, 18-20 Ağustos 2024 tarihleri arasında İskenderiye Mısır’ı ziyaret etti.

TCG Kınalıada korveti, İskenderiye Mısır’ı ziyaret etti
Yayınlama: 21.08.2024
2
A+
A-

Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamaya göre, gemi limanda Kahire Büyükelçisi Salih Mutlu Şen, MSB Savunma ve Güvenlik Genel Müdür Yardımcısı Tümamiral Refik Levent Tezcan, Kahire Askerî Ataşesi Piyade Kurmay Albay Ahmet Tosun tarafından karşılandı.

MSB personeli İskenderiye Valisi Emekli Koramiral Ahmed Khaled ve İskenderiye Deniz Üs Komutanı Tümamiral Abdullah Nada’ya makam ziyareti de gerçekleştirdi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şu şekilde:

“Kahire Büyükelçimiz Sayın Salih Mutlu Şen ve TCG Kınalıada Komutanı ev sahipliğinde verilen resepsiyona; İskenderiye Deniz Üs Komutanı Tümamiral Abdullah Nada, yabancı ülke diplomatik temsilcileri, Mısır Deniz Kuvvetleri Komutanlığında görevli personel ile Mısır’daki Türk temsilcilerin de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Ziyaret sonrasında MSB Savunma ve Güvenlik Genel Müdür Yardımcısı Tümamiral Refik Levent Tezcan ve gemi personeli, İskenderiye Türk Şehitliği ve Meçhul Asker Anıtı’nı ziyaret etti.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.