TCG Kınalıada, Çin’i ziyaret etti

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Japonya seyrine devam eden TCG Kınalıada, 30 Mayıs-1 Haziran 2024 tarihleri arasında Çin’i ziyaret ettiğini bildirdi.

TCG Kınalıada, Çin’i ziyaret etti
Yayınlama: 01.06.2024
3
A+
A-

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Türkiye ile Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 100’üncü yıl dönümü kapsamında Japonya seyrine devam eden TCG Kınalıada, 30 Mayıs-1 Haziran 2024 tarihleri arasında Çin’i ziyaret ediyor.

30 Mayıs 2024 tarihinde, Hong Kong Başkonsolosu Sercan Evcin, Pekin Askeri Ataşesi Albay Kaan Gülerce ve TCG Kınalıada Komutanı tarafından, Çin Halk Kurtuluş Ordusu (ÇHKO) Hong Kong Garnizonu Kurmay Başkan Yardımcısı Albay Liu Zhaohui’ye makam ziyareti gerçekleştirildi.

Liman ziyareti süresince Çin Halk Kurtuluş Ordusu Hong Kong Garnizon Kurmay Başkan Yardımcısı ve personeline, TCG Kınalıada’nın imkan ve kabiliyetlerine ilişkin tanıtım yapıldı.

Hong Kong Başkonsolosu ve TCG Kınalıada Komutanı ev sahipliğinde gemide verilen resepsiyona; Çin Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Hong Kong Komiseri Cui Jianchun, Hong Kong Başbakan Yardımcısı Cheuk Wing-hing, Hong Kong Güvenlik Bakan Yardımcısı Howard Yam ve yabancı ülke diplomatik temsilcileri ile basın mensuplarının da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.