TCDD Taşımacılık AŞ, Afganistan’a insani yardım malzemelerinin nakliyesini yapacak

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık AŞ, Afganistan İslam Cumhuriyeti’ne gönderilecek insani yardım malzemelerinin nakliyesi için görevlendirildi.

TCDD Taşımacılık AŞ, Afganistan’a insani yardım malzemelerinin nakliyesini yapacak
Yayınlama: 06.06.2024
1
A+
A-

“Ülkemizden Afganistan İslam Cumhuriyeti’ne Gönderilecek İnsani Yardım Malzemelerinin Demiryoluyla Sevki Amacıyla Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğünün Görevlendirilmesine İlişkin Karar”, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı’na göre, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Taşımacılık AŞ, 31 Aralık 2024 tarihine kadar Afganistan Cumhuriyeti’ne gönderilecek insani yardım malzemelerinin Türkiye-İran-Türkmenistan-Afganistan güzergahı boyunca nakliyesi için görevlendirildi.

Kararın uygulanmasına ilişkin faaliyetlerden doğacak görevlendirme bedeli; uluslararası anlaşmalar çerçevesinde belirlenen tarifeler ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları AŞ tarifeleri ve mevzuatı çerçevesinde hesaplanan gidiş-dönüş taşıma ücreti ile gümrük formalite işlemleri, vagondan vagona aktarma, elleçleme, yüklemeler sırasında gözetim, forwarder ücretleri, feribot geçişleri, sigorta ve taşımayı tamamlayıcı diğer zorunlu faaliyetler nedeniyle oluşan ek masraflardan oluşacak.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.