TBMM Başkanı Kurtulmuş ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Heniye’nin cenazesine katıldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, suikast sonucu hayatını kaybeden Filistin İslami Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye’nin Doha’da düzenlenen cenaze törenine katıldı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Heniye’nin cenazesine katıldı
Yayınlama: 02.08.2024
6
A+
A-

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli İstihbarat Teşkilat (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ve farklı parti gruplarından milletvekilleri Tahran'da suikast sonucu hayatını kaybeden Filistin İslami Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye'nin Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Törende bulunan siyasiler Hamas Siyasi Büro Başkan Vekili Halid Meşal başta olmak üzere Hamas yetkililerine ve İsmail Heniye’nin oğulları Abdüsselam ve Hemmam Heniye başta olmak üzere ailesine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın taziye dileklerini iletti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz,  “En zorlu şartlarda bile direncinde en küçük bir zayıflama olmayan mazlum Filistinli kardeşlerimizi tüm imkânlarımızla, tüm gücümüzle desteklemeye devam edecek, 1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin Devleti’nin tesisi için çalışmayı sürdüreceğiz.” dedi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş da “Aziz şehidimizin makamı yüce olsun, Rabbim onu cennetiyle, cemaliyle müşerref kılsın” açıklamasını yaptı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.