TBMM Başkanı Kurtulmuş, Erzurum Kongresi’nin 105’inci yıl dönümünü kutladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Erzurum Kongresi’nin 105’inci yıl dönümü kapsamında açıklama yaptı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Erzurum Kongresi’nin 105’inci yıl dönümünü kutladı
Yayınlama: 23.07.2024
0
A+
A-

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Erzurum Kongresi'nin 105'inci yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Erzurum Kongresi'nin Türk milletinin varoluş mücadelesinde dönüm noktası olduğunu belirten Kurtulmuş, “Bu kongre, ulusal egemenliğin tecelli edeceği güçlü bir meclisin temel taşlarını döşemiştir” dedi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, bağımsızlık yolunda Kuvay-ı Milliye’ye sağladığı güç ve cesaretle Türk tarihine yön verdiğini vurgulayarak şunları söyledi:

“23 Temmuz 1919 günü bu kongreyi toplayan azim ve irade, işgale karşı mücadele edileceğini tüm dünyaya ilan etmiştir. Millî sınırlar içinde vatanın bütünlüğü kabul edilmiş, manda ve himaye kesin bir şekilde reddedilmiştir. Bu ilkeler doğrultusunda vatan ve hürriyet sevdası özellikle vurgulanmıştır.”

Barış ve adalet temelinde mücadeleye kararlılıkla devam edileceğini bildiren Kurtulmuş, “Erzurum Kongresi’nin 105. yıl dönümü vesilesiyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Millî Mücadele şehitlerimizi bir kez daha rahmetle ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun” ifadelerini kullandı.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.