Tarım ve Orman Bakanlığında aylık koordinasyon toplantısı yapıldı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın bir araya gelerek gerçekleştirdiği aylık basın toplantısından açıklama yapıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığında aylık koordinasyon toplantısı yapıldı
Yayınlama: 25.07.2024
2
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ilgili Bakan yardımcıları ve genel müdürlerin katılımıyla Tarım ve Orman Bakanlığı'nda aylık koordinasyon toplantısını gerçekleştirdi.

Bakanlıklardan yapılan açıklamaya göre toplantıda fahiş fiyat artışlarıyla mücadele, iç piyasadaki tarımsal ürünlerin arzındaki mevcut durum, tüketiciyi koruyacak, üreticiyi kollayacak adımlar, ihracat pazarlarındaki fırsatlar ve tehditler, ilerleyen dönemde tarımsal ve gıda üretim/tüketim miktar tahminlerinin yanında fiyat dengeleri hakkında kapsamlı bir çalışma yapıldı.

Ayrıca kaliteli ve verimli üretimin sürdürülebilirliği ile üretimin artırılması, vatandaşların güvenli, sağlıklı ve makul fiyatla gıda ürünlerine ulaşması, Türkiye'nin tarımsal ürün ihracatını katma değerli olarak artırması konularında da Bakanlıkların yol haritasındaki çalışmalar gözden geçirildi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.