Sürücüler, yanlarında ruhsat ve ehliyet bulundurmak zorunda kalmayacak

Kamu Güvenliği Bakanlığı, Çin’in motorlu araçların kayıt ruhsatlandırma işlemlerini temmuz ayından itibaren dijitalleştirmeye başlayarak trafik yönetim hizmetlerini geliştirileceğini açıkladı.

Sürücüler, yanlarında ruhsat ve ehliyet bulundurmak zorunda kalmayacak
Yayınlama: 15.06.2024
5
A+
A-

Kamu Güvenliği Bakanlığı, Çin’in motorlu araçların kayıt ruhsatlandırma işlemlerini temmuz ayından itibaren dijitalleştirmeye başlayarak trafik yönetim hizmetlerini geliştirileceğini açıkladı. Uygulama ilk olarak aralarında Beijing ve Tianjin’in de bulunduğu 60 kentte başlatılacak ve yılsonunda tüm ülkeye yaygınlaştırılacak.

Çin yasaları sürücülerin, direksiyon başındayken yanlarında hem ehliyetlerini hem de araç kayıt ruhsatlarını bulundurmalarını gerektiriyor. Daha önce motorlu araçların yıllık denetleme süreçlerinin ve sürücü ehliyetlerinin dijitalleşmesi bütünüyle gerçekleştirilmişti. Trafik yönetim yetkilileri, 1 milyar 475 milyon elektronik denetleme işlemini ve 250 milyon sürücü ehliyetini dijital olarak yapmış ve vermişti.

Mayıs 2024 sonu itibarıyla Çin'in toplam motorlu araç mevcudu, motosiklet ve kamyon hariç 340 milyonu binek otomobili olmak üzere 440 milyona ulaştı. Sürücü sayısı ise toplam 530 milyon. Bu verilere göre Çin, hemen motorlu araç ve hem de sürücü sayısı itibarıyla dünyada ilk sırada.

Kamu Güvenliği Bakanlığı Trafik Dairesi Müdürü Wang Qiang, son yıllarda 100'den fazla reform önleminin uygulamaya konulduğunu ve bu suretle maliyetlerin 100 milyar yuan (yaklaşık 14 milyar dolar) kadar indirildiğini açıkladı. Toplantı sırasında “Trafik Yönetimi 12123” adlı bir mobil aplikasyon da tanıtıldı. Bu aplikasyonun şimdiden 540 milyon kayıtlı kullanıcısı var.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.