Suat Derviş’in eseri “Fosforlu Cevriye” Harbiye’de

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Suat Derviş’in ölümsüz eseri “Fosforlu Cevriye”yi, İstanbul Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda seyirciyle buluşturuyor.

Suat Derviş’in eseri “Fosforlu Cevriye” Harbiye’de
Yayınlama: 05.08.2024
2
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Suat Derviş'in ölümsüz eseri “Fosforlu Cevriye”yi, İstanbul'un gözde mekanlarından Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda seyirciyle buluşturuyor.

Açık Hava Yaz Oyunları kapsamında 13 – 14 Ağustos 2024 tarihlerinde saat 21.00’de seyirci karşısına çıkacak olan “Fosforlu Cevriye”, izleyicileri 1930'lu ve 40'lı yılların İstanbul'una götürüyor.

Gülriz Sururi'nin özgün metni ve Yelda Baskın'ın başarılı yönetmenliğiyle sahnelenen oyun, dönemin İstanbul'unu gözler önüne seriyor. Karakterleri, oyunculukları ve müziğiyle sezon boyunca İstanbullu sanatseverler tarafından ilgi gören oyun, Açık Hava’nın atmosferinde bir kez daha sahneye çıkıyor.

Oyunda 1930-40’lı yılların İstanbul’u zengin tasvirleriyle sunuluyor. Mahallelerin arka sokaklarında, hapishanelerinde, batakhanelerinde hayata tutunmaya çalışan kadınların, annelerin, çocukların ve afili delikanlıların otoriteyle olan ilişkisi öykülerle aktarılıyor. 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.