Stoltenberg Macaristan Başbakanı Orban ile Ukrayna’ya ilişkin pozisyona ilişkin görüşecek

Budapeşte, 12 Haziran (Hibya) – NATO içindeki yetkililer Genel Sekreter Jens Stoltenberg’in Macaristan Başbakanı Viktor Orban’a Ukrayna ile ittifaka doğrudan katılmaması için bir yol önermesini ihtimal dışı görmüyor. Stoltenberg, ittifakın gelecek ayki toplantısında sunulacak bir plana destek aramak için NATO ülkeleri arasında seyahat ediyor.

Stoltenberg Macaristan Başbakanı Orban ile Ukrayna’ya ilişkin pozisyona ilişkin görüşecek
Yayınlama: 12.06.2024
0
A+
A-

Macarlar Stoltenberg'in ittifakın Ukrayna'ya askeri teçhizat sevkiyatına ve askerlerin eğitimine daha fazla müdahil olması yönündeki fikirlerine şiddetle karşı çıktılar. Bu tutum, Macaristan'ın ittifakın planlarını bozmaya çalışacağından korkan NATO ülkeleri arasında sarsıntılara neden oldu.

Stoltenberg ayrıca müttefik ülkelere Ukrayna'ya gerekli olduğu sürece 40 milyar Avro değerinde yardımda bulunmayı teklif etti. NATO, Rusya ile çatışmaya yaklaşmaktan korktuğu için Ukrayna'ya silah sevkiyatına doğrudan müdahale etmekten uzun süredir kaçınıyor.

Stoltenberg bugün Budapeşte'de, sınırları dışındaki askeri operasyonlara katılmaktan kaçınmak için Macaristan'ın NATO içindeki konumunu yeniden değerlendirmek istediğini söyleyen Viktor Orban ile görüşecek. Orban, Stoltenberg'in fikirlerinin NATO'yu Rusya ile çatışmaya sürükleyebileceğini söyledi ve Ukraynalılara silah teslim ettiği için onu eleştirdi.

NATO ülkelerinin Ukrayna'ya silah sevkiyatını şimdiye kadar ABD hükümeti organize etti. NATO'nun üyeliğini arttırmasının nedeninin Donald Trump'ın yeniden seçilmesi ve ABD'nin tüm desteğini kesmesi durumunda bile devam etmesini sağlamak olduğu düşünülüyor.

 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.