Stellantis Pro One, Avrupa, Güney Amerika, Orta Doğu ve Afrika’nın lideri

Otomotivin her alanına yatırım yapan dünyanın en büyük mobilite şirketlerinden Stellantis, ticari araçtaki stratejik hamlesi Stellantis Pro One ile gücünü artırmaya devam ediyor.

Stellantis Pro One, Avrupa, Güney Amerika, Orta Doğu ve Afrika’nın lideri
Yayınlama: 10.08.2024
3
A+
A-

İlk çeyrekte Orta Doğu ve Afrika’da ilk sırada yer alan Stellantis Pro One, ilk yarı verilerine göre bu pazarlara ek olarak Avrupa 30 ve Güney Amerika’da da lider konuma yükseldi. Şirketin ürün hamlesi, Kuzey Amerika'da ProMaster EV Delivery ve Güney Amerika'da 1 tonluk pick-up yeni Fiat Titano lansmanı ile devam etti. Bu kapsamda Citroën, FIAT Professional, Opel, Peugeot ve Vauxhall olarak tüm segmentlerde 12 model ile Pro One ticari araç serisinin tamamı yenilendi. Stellantis Pro One’ın ikinci nesil elektrikliye geçiş ve tam bağlantılı pick-up modellere sahip geniş ticari araç yelpazesi, büyük hacimli hafif ticari serisine eklenen yeni MultiJet 4.0 motor ve yenilikçi AT8 8 ileri otomatik şanzımanla daha da iddialı hale geldi.

Dünyanın en büyük mobilite şirketlerinden Stellantis, ticari araç birimi Pro One’ın 2024 yılının ilk yarısındaki performans verilerini açıkladı. Buna göre Stellantis Pro One, 2024 yılının ilk yarısında Avrupa 30 (EU 30), Güney Amerika ve şimdi de Orta Doğu ve Afrika bölgesinde zirveye yerleşti. Etkileyici sonuçlar, Stellantis Pro One’ın şirketin iddialı Dare Forward 2030 stratejik hedefleriyle uyumlu küresel pazarlardaki güçlü varlığını da teyit ediyor.

12 yeni araçlık hamle son sürat devam ediyor!

Elde edilen sonuçların, Stellantis’in ticari araç stratejisinin gücünü yansıttığını söyleyen Stellantis Ticari Araçlar İş Kolundan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Xavier Peugeot, “Kompakt, orta boy ve büyük hacimli araç segmentlerini kapsayan ve 12 yeni aracı içeren ürün hamlemiz, Kuzey Amerika'da yeni Ram ProMaster EV Delivery ve Güney Amerika'da 1 tonluk bir pick-up yeni Fiat Titano ile devam ediyor” dedi.

Stellantis Pro One ve Stellantis’in markaları, üç bölgede 1 numaralı şirket olmasının yanı sıra, 2024 yılının ilk yarısında birçok önemli gelişmeye imza attı.

Stellantis Pro One, Avrupa, Güney Amerika, Orta Doğu ve Afrika’nın lideri

AB 30: Stellantis Pro One yüzde 28,5’in üzerinde pazar payı ve geçen yıla kıyasla yüzde 4 satış artışı ile ticari araçlarda ilk sırada yer aldı. Pazar payındaki 4 puanlık artışın yanı sıra satışlardaki yüzde 45’in üzerinde artışla Almanya’daki büyüme de dikkat çekti. Şirket, yüzde 31,9’un üzerinde pazar payı ile elektrikli araç sınıfında (BEV) lider konumda. Avrupa’da karavan üretiminde lider olan Stellantis Pro One'ın yollardaki karavanlarının yaklaşık yüzde 70’i Fiat Professional Ducato Motorhome Base imzasını taşıyor. Stellantis, My Tasks çözümünü 2024 yılının ilk yarısında Avrupa’daki ticari araçlarda devreye aldı. Sürücü ve filo yöneticilerinin günlük operasyonlarını kolaylaştırmak üzere geliştirilen My Tasks, zaman çizelgesi düzenlemesi, daha iyi verimlilik ve filo içinde daha iyi koordinasyon sağlıyor.

Orta Doğu ve Afrika: Stellantis Pro One, yüzde 22,2 ticari araç pazar payı ve yüzde 30,8 van segment pazar payı ile ilk sırada yer aldı. FIAT, van satışlarında yüzde 16,7 pazar payı ile ikinci sırada yer alırken marka da yüzde 14,3 pazar payı ile ikinci sırada konumlandı. Fiat Fiorino ise van satışlarında elde ettiği yüzde 11,1’lik segment payı ile en çok satılan van modeli oldu.

Güney Amerika: Stellantis Pro One sırasıyla yüzde 31,1, yüzde 34,1 ve yüzde 33,3 pazar payı ile hafif ticari araç, pick-up ve van satışlarında ilk sırada yer aldı. Güney Amerika van segmentinde ilk 5 marka arasında 3 Stellantis markası yer aldı: 1. FIAT, 4. Peugeot ve 5. Citroën. FIAT, sırasıyla yüzde 23,4, yüzde 27,7 ve yüzde 17,2 pazar payı ile hafif ticari araç, pick-up ve van segmentlerinde lider oldu. Fiat Strada sırasıyla yüzde 14,3 ve yüzde 19,3 pazar payı ile en çok satan hafif ticari ve pick-up olarak öne çıktı. Fiat Fiorino yüzde 13,9 pazar payı ile en çok satan van modeli olurken yeni Fiat Titano (D segmenti), 1 tonluk pick-up hamlesine katıldı. Ram, pick-up pazar payını yüzde 5,9’a çıkarttı ve temelde Rampage'ın başarısı sayesinde sıralamada üç sıra yükseldi. Ram Rampage satışa sunulduktan sadece 11 ay sonra yüzde 19,5’luk pazar payına ulaştı ve C segment pick-up’ta ilk üçte yer aldı. Stellantis Pro One Brezilya’da sırasıyla yüzde 46,9, yüzde 47,3 ve yüzde 44 pazar payı ile hafif ticari araç, pick-up ve van segmentlerinde lider oldu. Stellantis Pro One, pick-up pazarında FIAT ve Ram ile ilk 5’te yer aldı. Ayrıca yüzde 39,7 pazar payıyla FIAT hafif ticari araç marka lideri oldu. Rampage liderliğinde Ram yüzde 7,3 pazar payıyla ilk 5 pick-up markası içinde yer aldı.

1 tonluk pick-up segmentinin lideri Ram!

Kuzey Amerika: Stellantis Pro One bölgede 3’üncü sırada, Ram ise ABD ve Kanada’daki ilk 3 pick-up arasında yer aldı. Ocak ayında Ram, markanın ilk tamamen elektrikli aracı olan yeni ProMaster EV Delivery modelini tanıttı ve daha sonra ProMaster EV Cargo vanı duyurdu.

Hindistan ve Asya Pasifik: Avustralya’da Ram, yüzde 40 pazar payı ile 1 tonluk pick-up segmentinde ilk sırada yer aldı. Stellantis, Avustralya’daki van pazar payını bir önceki yıla göre yüzde 5,8’den yüzde 6,7’ye yükseltti.

Stellantis’in Citroën, FIAT Professional, Opel, Peugeot ve Vauxhall markalarını kapsayan yenilenen Pro One ticari araç serisi, ikinci nesil elektrikliye geçiş (elektrikli ve yakıt hücreli elektrikli araçlar), van ve pick-up için tam bağlantı özellikleriyle tüm segmentleri kapsayacak şekilde 12 modelle yollara çıkıyor. Stellantis Pro One büyük hacimli van serisi artık yeni MultiJet 4.0 motor ve yenilikçi AT8 8 vitesli otomatik şanzımanla donatılıyor. Dayanıklılığıyla bilinen MultiJet 4.0 motor, önden çekişli büyük hacimli vanlarda 450 nm ile sınıfının en iyi tork değerini sunuyor. Ayrıca, gelişmiş çift devreli egzoz gazı devridaim sistemi, güvenilirliği, performansı ve emisyonları iyileştiriyor. AT8 şanzıman, iyi dengelenen, verimli ve hassas tork yönetimi sayesinde mevcut otomatik versiyona kıyasla CO2 emisyonlarında yüzde 10 ile etkileyici bir azalma sağlıyor.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.