Stellantis 2024 Yatırımcı Günü’nü gerçekleştirdi

Dünyanın en büyük mobilite şirketlerinden Stellantis, kuruluşunun henüz 3’üncü yılında dünyanın en büyük küresel otomobil üreticileri arasında yerini aldı.

Stellantis 2024 Yatırımcı Günü’nü gerçekleştirdi
Yayınlama: 26.06.2024
3
A+
A-

Bu süreçte Dare Forward 2030 uzun vadeli stratejik planını devreye alan ve çeşitli zorluklara hızla uyum sağlayan Stellantis, bu direnci sayesinde mücadelede daha güçlü bir konuma geldi. Bu kapsamda Stellantis, ilk Yatırımcı Günü’nü gerçekleştirdi.

2024 Yatırımcı Günü’nde bir değerlendirme yapan Stellantis CEO’su Carlos Tavares, otomotiv endüstrisindeki değişimi ve yeniden keşfi ele almak ve değeri açığa çıkarmak için kaldıraç etkisi yaratmak üzere kullandığı 9 temel stratejik farklılaştırıcıyı özetledi. Stellantis’in yapı olarak benzersiz bir şirket olduğunu ifade eden Carlos Tavares, “Performans olarak güçlü bir otomobil üreticisiyiz. Zor zamanları atlatmak ve bu uzun soluklu maratonu kazanmak için iyi bir donanıma sahibiz. Küresel varlığımız, güçlü teknolojimiz ve dört tekerlekli mikro araçlardan lüks otomobillere kadar farklı ürünleri kapsayan marka portföyümüz bize son derece geniş bir müşteri erişimi sağlıyor” dedi.

Şirketin Kuzey Amerika Operasyon Direktörü Carlos Zarlenga, pazar payını eski haline getirmek, envanter dinamiklerini iyileştirmek ve orta vadede belirli düşük emisyonlu araç büyüme fırsatlarından yararlanmak üzere 2024 yılı için alınan aksiyonları katılımcılarla paylaştı. Stellantis Genişletilmiş Avrupa Operasyon Direktörü Uwe Hochgeschurtz, şirketin yoğun Çinli OEM rekabetine karşı önemlerini paylaşırken Stellantis Orta Doğu ve Afrika (MEA) Operasyon Direktörü Samir Cherfan de şirketin üçüncü motorunun büyüme ve karlılığını önemli oranda destekleyen MEA bölgesindeki faaliyetlerin güçlenmesinde yoğun yerelleşmenin faydalarına dikkat çekti. Programın devamında Jeep ® CEO'su Antonio Filosa, Ram CEO'su Chris Feuell ve Peugeot CEO'su Linda Jackson, güçlü ve stratejik ürün gamının her bir pazardaki fırsatları nasıl genişlettiğini anlattı.

Şirketin CFO’su Natalie Knight ise Stellantis’in 2024 yılı performasıyla ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Stellantis’in 2024 performans faktörleri ve değerlendirmeleri kapsamında bir finansal inceleme yapan Natalie Knight, “Stellantis, ürünlerinde nesil geçişi yaparken envanteri optimize etmek de dahil olmak üzere kısa vadeli zorluklara kararlı bir şekilde yanıt veriyor. Söz konusu kısa vadeli zorluklara rağmen, hissedarlara olağanüstü sermaye getirileri sağlamaya devam ederken, dünyanın en iyi OEM’leri arasında çift haneli kârlılık sağlama yeteneğimize güveniyoruz” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.