S&P GMI Ekonomi Direktörü Harker: Türk imalatçıları için yeni sipariş alma güçleşti

İstanbul, 3 Haziran (Hibya) – İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye İmalat PMI anket verilerini değerlendiren S&P Global Market Intelligence Ekonomi Direktörü Andrew Harker, son PMI verilerinin, Türk imalatçıları için yeni sipariş almanın güçleştiğini gösterdiğine dikkat çekti.

S&P GMI Ekonomi Direktörü Harker: Türk imalatçıları için yeni sipariş alma güçleşti
Yayınlama: 03.06.2024
3
A+
A-

İSO Türkiye İmalat Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI), Nisan ayındaki 49,3'ten, Mayısta 48,4’e gerileyerek, ikinci ay üst üste eşik değer olan 50,0’nin altında kaldı. 

Andrew Harker, son Türkiye İmalat PMI verilerinin, imalatçıların daha çok zorlandığını gösterdiğine dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Son veriler Türk imalatçılarının giderek daha zorlu bir faaliyet ortamıyla karşı karşıya kaldığına ve yeni sipariş almanın güçleştiğine işaret ediyor. Öte yandan, enflasyonist baskıların hafiflemesi ileriye yönelik iyimserlik sağlıyor. Yüksek fiyatların talep üzerindeki olumsuz etkisinin halen devam ettiği göz önüne alındığında, fiyat baskılarındaki geri çekilmenin yılın ikinci yarısında sektörde bir toparlanmayı beraberinde getirebileceği umut ediliyor.”
 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.